Εγκαινιάστηκε το Ψυχιατρικό Τμήμα στο «Ιπποκράτειο»

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:47

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι το νεοσυσταθέν Ψυχιατρικό Τμήμα του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον χώρο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, εγκαινιάζοντας χθες τη Μονάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, αποτελεί «μικρό κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που έχουμε για να ανοίξουν ψυχιατρικές κλινικές στα γενικά νοσοκομεία, ώστε βαθμιαία και τα Ψυχιατρικά που έχουν απομείνει, να χάσουν τον ιδρυματικό τους χαρακτήρα και να μετεξελιχθούν σε πιο αναβαθμισμένα νοσοκομεία, με πιο ειδικές υπηρεσίες». Ξεκαθάρισε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να στελεχωθεί επαρκώς η κλινική «ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψυχιατρικής εφημερίας στην περιοχή».

Όπως διευκρίνισε πάντως η προϊσταμένη αυτοτελούς Τμήματος ελέγχου ποιότητας, έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του «Ιπποκρατείου», Δήμητρα Εμμαννουηλίδου, «αυτό το εγχείρημα δεν θα το είχαμε αν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση».

Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε 12 κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται, πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass