Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το σπίτι της … φρίκης

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:17

Την παρεμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η υπόθεση των παιδιών που καταγγέλθηκε ότι κακοποιούνταν στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και να ενημερώνει την εισαγγελια του Αρείου Πάγου για αυτές.

Συγκεκριμένα ζητεί:

Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους

Να φύγουν από τη Λερο και εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται.

Να ερευνηθεί εάν  υπάρχει και τέταρτο παιδί της οικογένειας,  το οποίο πάσχει από νοητική στερηση, και αν εχει κακοποιηθεί και αυτό.

Στο μεταξύ φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών, ενός κοριτσιού 14 ετών και ενός αγοριού 8 ετών, από τους ίδιους τους γονείς στη Λέρο.

Οι λεπτομέρειες των όσων συνέβαιναν πίσω από την κλειστή πόρτα, σε αυτό το σπίτι της φρίκης, σόκαραν ακόμα και τον υπαστυνόμο υποδιοικητή του Α.Τ. Λέρου, που κατάφερε να φτάσει στη λύση της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας όσα έχουν υποστεί το 14χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδερφός για τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, θύματα κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού είχαν πέσει και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, 25 και 20 ετών.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί ότι όλη η γειτονιά γνώριζε, όμως σιωπούσε. Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού με ακατάσχετη αιμορραγία και μετά από εξέταση, Παιδίατρος και Γυναικολόγος ανακάλυψαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι, σε κατάσταση σοκ περιέγραψε σε ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό τη φρίκη που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Στην ανάκριση των δύο γονέων, ο πατέρας «έσπασε» και παραδέχτηκε τις κτηνώδεις πράξεις που έκαναν εκείνος και η σύζυγος του εις βάρος των παιδιών τους.

Οι λεπτομέρειες έδειξαν να σοκάρουν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς, που τους έπαιρναν τις καταθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά πέραν τις σεξουαλικής κακοποίησης, έπεφταν πολύ συχνά και θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, ο οποίος ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι κάθεται σε έναν καναπέ και δεν μπορεί να μιλήσει.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass