ΚΕΛΛΑΣ:

Στα «τέσσερα» … και για το Σκοπιανό

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 18:04

«Το αφήγημά σας, περί “καθαρής εξόδου” τον Αύγουστο, καταρρέει πλήρως, και γεγονός είναι μόνο ότι το καλοκαίρι σταματά η χρηματοδότηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, επιλέξατε την ίδια μέρα να παραχωρήσετε, πέρα από το όνομα, τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονές μας, τους Σκοπιανούς, και να πανηγυρίζετε και από πάνω. Γιατί το κάνετε; Από ανοησία; Από ανευθυνότητα; Στα τέσσερα; Μπρούμυτα; Μερκελιστές; Διαλέξτε όποιον τίτλο σας ταιριάζει».

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του (πολύ-) νομοσχεδίου «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022».

Ο Λαρισαίος πολιτικός στηλίτευσε τις δημοσιονομικές επιλογές της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αποτυχία στο Σκοπιανό:

‘’Ψηφίζετε μέτρα, που θα εφαρμοστούν την επόμενη τετραετία, δεσμεύοντας και υπονομεύοντας την επόμενη κυβέρνηση, επιτείνοντας τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, φέρνοντας σε απόγνωση την αγορά και υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας, στο χθεσινό του διάγγελμα, έφτασε στο σημείο να ομιλεί για «ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά». Είστε στα καλά σας; Αισθάνεσθε εθνικά υπερήφανοι;Ούτε την πολιτική νομιμοποίηση έχετε, από την ώρα που ο συγκυβερνήτης σας, ο κ. Καμμένος, λέει ότι δεν συμφωνεί και δεν το ψηφίζει.’’

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τονίζοντας:

‘’Καταργείτε το ΕΚΑΣ, μειώνετε τις συντάξεις καταργώντας την προσωπική διαφορά, πετσοκόβετε τις συντάξεις χηρείας, αυξάνετε τη φορολογία κατά 35%, αυξάνετε τον ΕΝΦΙΑ, διπλασιάζετε τα διόδια στην Εγνατία Οδό, αποχωρώντας από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και προσχωρώντας στο «Κίνημα Πληρώνω Διπλά», αφήνετε ασύδοτες τις τράπεζες στην πώληση των «κόκκινων» δανείων σε FUNDS. Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, δεσμεύεστε και σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, που φτάνουν το 5,2% για την επόμενη πενταετία.

Και, βέβαια, το κακό δεν σταματάει εδώ. Υποθηκεύετε, με την υπογραφή σας, την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, για 100 χρόνια, στο – υπό ξένη διοίκηση – Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), το οποίο θα φέρει την ευθύνη καταβολής των οφειλών του τρίτου μνημονίου, μέχρι ύψους 25 δισ., σε περίπτωση που το Δημόσιο αδυνατεί να καταβάλει τις πληρωμές του».

Τέλος, ο κ. Κέλλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την υπερεξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και τις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass