ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η συμφωνία με Σκόπια δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 18:06

«Τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής ικανότητας του κ. Τσίπρα στην οικονομία, που είχαν ως συνέπεια την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, αλλά και τη δέσμευση της χώρας για ένα 4ο Μνημόνιο,που τσαλακώνει τον μύθο της καθαρής εξόδου, είναι γνωστά και οδυνηρά.

Δυστυχώς, όμως, ακόμη πιο οδυνηρά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο εθνικό ζήτημα της διένεξής μας με τα Σκόπια. Η λύση που κομίζετε ως συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας, στην οποία η Ελλάδα παραδίδει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα, δεν προσβάλλει μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετεί το ιδεολόγημα του ‘‘μακεδονισμού’’». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όταν οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες -και μάλιστα σκέτο, χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας που δίνεται στη χώρα τους- είναι εμφανές ότι οι κάτοικοι ενός κομματιού της γεωγραφικής Μακεδονίας μονοπωλούν το όνομα». Και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία αυτή δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα κι επιπλέον δεν νομιμοποιείται ο πρωθυπουργός να την προσυπογράψει, όταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος δεν την ψηφίζει. Αλλά,αν και ο κ. Καμμένος θεωρεί εθνικά επιβλαβή τη συμφωνία, δεν αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Όχι, για όνομα του Θεού δεν είναι καρεκλοκένταυρος!».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «εσείς οι αριστεροί, οι ευαίσθητοι, που σκίζατε μνημόνια στις πλατείες των αγανακτισμένων, που μιλούσατε για γερμανοτσολιάδες και προδότες, εσείς ήσασταν που κόψατε επιδόματα χηρείας και τέκνων.

Με τις δικές σας ψήφους οι υπουργοί σας τσεκουρώνουν συντάξεις και μισθούς. Οι ίδιοι που δήλωναν ότι, αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 ευρώ θα παραιτούνταν και τώρα που φθάνει κοντά στις 5.500 ευρώ ο κ. Τσακαλώτος σφυρίζει αδιάφορα».

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «έχετε το θράσος να μιλάτε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος που προβλέπει υψηλότατα πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια;

Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν ψηφίζετε τη δραστική περικοπή των συντάξεων -κύριων και επικουρικών- σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους;

Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν μειώνετε το αφορολόγητο από το 2020, που σημαίνει έναν και δύο μισθούς μείον; Πόσα παραμύθια πια μπορείτε να λέτε στον ελληνικό λαό;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass