Νέο «όχι» του τουρκικού δικαστηρίου

Επικαλείται –πέντε μήνες μετά- έρευνες στα κινητά τους …

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 15:31

ΑΘΗΝΑ
Νέα άρνηση του τουρκικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου.

Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη.
Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.
Η απόφαση αυτή αν μη τι άλλο είναι προκλητική και δείχνει τις προθέσεις των γειτόνων για μακρά παραμονή στη φυλακή, τουλάχιστον στο πλαίσιο του «παζαριού» που κάνει η Αγκυρα. Και είναι προκλητική καθώς είναι αδιανόητο να επικαλούνται τις έρευνες στα κινητά, πέντε μήνες μετά τη σύλληψή τους. Οποιαδήποτε έρευνα τεχνικής άποψης δεν θα μπορούσε να διαρκεί περισσότερες από μερικές ημέρες ή εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι είτε «ετοιμάζουν» κάποιο θέμα με το περιεχόμενο του κινητού είτε επικαλούνται συνεχώς διάφορα θέματα για να παρατείνουν την προφυλάκισή τους και μάλιστα χωρίς να έχει ανακοινωθεί γιατί κατηγορούνται.
Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί κυρίως γιατί οι Τούρκοι έλεγαν ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση διαμονής στη χώρα. Πριν από μερικές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επίδομα στους Ελληνες στρατιωτικούς ως υπηρετούντες στην αλλοδαπή θέλοντας να δείξουν έτσι ότι υπάρχει μόνιμη κατοικία για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη. Οι Τούρκοι προφανώς θα έβρισκαν μια άλλη δικαιολογία για να κρατήσουν στη φυλακή τους δύο. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν, του είχε ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δίκη τους, κάτι που δε φαίνεται, πάντως, ορατό. Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ανοικτά θέμα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass