Στο αρχείο η αδρανής κυπριακή off shore του Αδωνι

Πρόστιμο σε ΧΑ* Παραπέμπεται για πόθεν έσχες ο Καραμανλής τζούνιορ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 15:32

ΑΘΗΝΑ
Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής στη χθεσινή της συνεδρίαση δικαίωσε τον Αδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά στο θέμα κυπριακής εταιρείας που φαίνεται να μην έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του προηγούμενα χρόνια και για την οποία είχε προκληθεί θόρυβος μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας documento.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες βάζει στο αρχείο την υπόθεση αφού δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και αφού μετά τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι όσα χρόνια ο κ. Γεωργιάδης ήταν βουλευτής, δεν υπήρξε καμιά οικονομική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και ήταν αδρανής. Μάλιστα η επιτροπή πόθεν έσχες δέχεται την εξήγηση του κ. Γεωργιάδη ότι εκ παραδρομής δεν είχε δηλωθεί το κλείσιμο της συγκεκριμένης εταιρείας στο πόθεν έσχες του. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Εν τω μεταξύ την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή του νεότερου στον εισαγγελέα για ελλιπές πόθεν έσχες αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση. Η επιτροπή είχε ζητήσει από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να φέρει παραστατικά για ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες πριν από τρία χρόνια του και το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ωστόσο ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αδυναμία στο να βρει τα συγκεκριμένα παραστατικά καθώς ορισμένους από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έχει ήδη κλείσει ενώ από άλλους ήταν αδύνατον να τα προσκομίσουν οι τράπεζες.
Η παραπομπή στον εισαγγελέα είναι η τυπική διαδικασία που ορίζει ο νόμος και γι’ αυτό η απόφαση της επιτροπής ελήφθη ομοφώνως τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.ΠρΟστιμο 15.000 ευρΩ στη ΧρυσΗ ΑυγΗ
Ακόμη πρόστιμο 15.000 € επιβλήθηκε και στην Χρυσή Αυγή εξαιτίας του ότι το κόμμα έκανε συναλλαγές και όσον αφορά τα έσοδα του και όσον αφορά τα έξοδα του όχι μέσω τραπέζης, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά με μετρητά. Οπως επίσης και για μη κατάθεση των οικονομικών καταστάσεων του κόμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass