Ριζικές αλλαγές στις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ.

Για το σχέδιο ενημέρωσαν τον ΠτΔ Γεροβασίλη-Παπακώστα

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 16:12

ΑΘΗΝΑ
Ριζικές αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στις περιπολίες της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το νέο δόγμα το οποίο προέκυψε ύστερα από τις απανωτές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, αλλά και από την γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών έλαβαν τις σχετικές εντολές από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην ΓΑΔΑ.
Οι βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολή να υπάρχει πάγια και μόνο για περιπολίες συγκεκριμένος αριθμός περιπολικών σε κάθε τμήμα και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της αστυνόμευσης στην περιοχή. Παράλληλα, οι αλλαγές στις βάρδιες δεν θα γίνονται την ίδια ώρα σε όλη την Αττική, αλλά διαφορετική ώρα στα Νότια, στα Βόρεια, κτλ.
Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι πως επεκτείνεται το ωράριο περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, και πλέον θα φτάνει μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.
Μάλιστα σε περιοχές που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, οι περιπολίες θα είναι «ενισχυμένες» από ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.
Με λίγα λόγια… τριπλή περιπολία!
Τέλος, έχει δοθεί εντολή να πάψει να λήγει το νυχτερινό ωράριο όλων των υπηρεσιών τάξης την ίδια ώρα.
Όπως είχε παρατηρηθεί, ειδικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι βάρδιες άλλαζαν ανάμεσα στις 5.30 με 06.00 το πρωί.
Έτσι, το νυχτερινό ωράριο θα τροποποιηθεί και θα γίνεται η αλλαγή σε διαφορετικές ώρες.
Το σύστημα αυτό αστυνόμευσης θα επεκταθεί σταδιακά και στις πόλεις της επαρχίας.

Ενημέρωση του ΠτΔ
Για το σχέδιο ενημέρωσαν τον Προκόπη Παυλόπουλο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίες έγιναν δεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη «είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -έχετε μεγάλη εμπειρία. Για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν και την Ελληνική Αστυνομία, την αστυνόμευση, το καινούργιο σχέδιο που μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί, σε εφαρμογή της εμφανούς αστυνόμευσης. Και φυσικά, τα θέματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας.Επίσης, να σας ενημερώσουμε για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στη χώρα. Θέματα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί, με δεδομένο ότι αποτελούν συστατικά στοιχεία της διαρκούς διεκδίκησης για τη διεύρυνση της δημοκρατίας».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώνεται για κάθε Υπουργείο.
«Πολύ περισσότερο, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass