ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:

Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:14

 

ΑΘΗΝΑ

Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Στηλιτεύοντας την απουσία του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο ως θεσμικό ατόπημα, η κ. Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ευθύνη και «επιτέλους να κυβερνήσει» -τονίζοντας ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, όπως και τα σενάρια για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και «ορισμένου χρόνου».

«Αποτρέψαμε ελπίζω το Grexit την ύστατη στιγμή με κοινή προσπάθεια. Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία και την καταστροφή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι ο συμβιβασμός ήταν επίσης αναγκαίος για την γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας.

Μίλησε για μία δύσκολη και επώδυνη συμφωνία, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με τα επαχθέστερα μέτρα, που κρατά όμως τη χώρα όρθια, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ούτε συγχωροχάρτι -δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των 251 βουλευτών που με την ψήφο τους άνοιξαν το δρόμο για την έναρξη της διαπραγμάτευσης, καθώς και την υποστήριξη των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης που, όπως τόνισε, ακύρωσαν τα σχέδια ακραίων φιλελεύθερων δυνάμεων.

«Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε πολύ αργά ότι οι καταστροφικοί δραχμολάγνοι υπουργοί του πήγαιναν τελικά χέρι-χέρι με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό Σόιμπλε με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και πραξικοπήματος που προσβάλλουν όσους μας στήριξαν ενεργά».

«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Το υπογράψατε; Υποκύψατε;» τόνισε.

Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις, είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας πως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί, και πέραν αυτής χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον.

«θα μας βρείτε αρωγούς για το συμφέρον της χώρας, απέναντί σας σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή» τόνισε.

«Εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε την ευθύνη με την εντολή του λαού, αναλάβετέ την και κυβερνήστε επιτέλους» δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως οι εκλογές είναι καταστροφικές για τη χώρα, όπως καταστροφικά είναι και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. Εθνικός σκοπός είναι η λήξη προγράμματος, υπογράμμισε.

«Έχετε την πρωτοβουλία και την ευθύνη στο εξής, οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνησή σας και την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass