Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

«Παραμέρισε» ο Τεμπονέρας *Εντονο παρασκήνιο στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ *Είμαι ο τελευταίος που νοιάζομαι για την καρέκλα μου, δηλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2024 8:30

ΑΘΗΝΑ
Σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να ανακοινώσει, ίσως και από το βήμα του Συνεδρίου, την «κλειδωμένη» από το πρωί της Παρασκευής, υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη.

Η άλλοτε υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα και συχνή συνομιλήτριά του, ήταν άλλωστε εκείνη που είχε σύρει τον χορό των αντιδράσεων για το περίφημο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη στο isyriza, το οποίο πυροδότησε την κρίση που αναμένεται να καταλήξει στις τετραπλές κάλπες που προανήγγειλε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης.
Αμέσως μετά την παρέμβαση – «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη από το βήμα του Συνεδρίου, οι ζυμώσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών «φούντωσαν». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε απευθυνόμενος στους επικριτές του, τους κάλεσε «βρείτε αντίπαλο και πάμε».
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που πρόσφατα είχε αποχωρήσει από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκνευρισμένος με τον πρόεδρο, ο παραιτηθείς από το καλοκαίρι από την Πολιτική Γραμματεία, Χρήστος Σπίρτζης, ο «στρατηγός της νίκης» του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκαν για να δώσουν απάντηση στην πρόκληση του προέδρου.
Ονόματα έπεσαν στο τραπέζι και απορρίφθηκαν, με τους 8 να καταλήγουν στην Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής κλήθηκε στο τηλέφωνο και δέχτηκε, μόνο όμως αφού θα διερευνούσε πρώτα και τις προθέσεις των υπόλοιπων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησε από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή, μια εξ αυτών και με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος δέχτηκε να κάνει στην «άκρη» για να στηρίξει την υποψηφιότητά της, κάτι που ξεκαθάρισε και στην ομιλία του στο Συνέδριο. Η πρώην υπουργός φέρεται μάλιστα να έχει πάρει και την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητά της.
ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ
Στην άκρη για την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη κάνει, όπως φαίνεται από την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Ο εργατολόγος, που μόλις πρόσφατα απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, πληρώνοντας τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά, δέχθηκε την επίθεση του προέδρου του κόμματος από την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο.
«Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το πώς. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, φωτογραφίζοντάς τον, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας, κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Καρέκλες και οφίτσια, αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ούτε τα χρειαζόμαστε.
Τις μάχες μας τις δίνουμε μέσα στην κοινωνία χωρίς να ζητάμε μερτικό. Το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς και στην υπόθεση της Αριστεράς, που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Μάθαμε να υπερασπιζόμαστε το δίκιο. Εμείς το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους.
Σεβόμαστε τη βούληση των μελών μας. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω μόνο συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αν χρειαστεί για την υπόθεση αυτή να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε με χαρά».
ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ
Μιλώντας νωρίτερα στο κομματικό ραδιόφωνο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών».
Ερωτηθείς για την προχθεσινή του ομιλία, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αναφερθεί στους «πολιτικούς υπολογισμούς» και τις «σκέψεις», τονίζοντας ότι οι «αλλαγές που πρέπει να γίνουν» είναι για να «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία».
Δήλωσε, επίσης, ότι είναι «το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα του» και ότι θέλει να «προσφέρει στον τόπο» από μια θέση που θα έχει τη «νομιμοποίηση των μελών και της βάσης».
Υπογράμμισε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να «ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο, σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία» και κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να προσέλθει στο ανοιχτό συνέδριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass