Μαμάκος – Γκουντάρας στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

*Μεγάλος νικητής ο γαλάζιος Λάζαρος Κυρίζογλου *Εξέλεξε 20 από τα 31 μέλη του ΔΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 7:31

ΑΘΗΝΑ
Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης για την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με ποσοστό 65,78% και εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα», του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα συγκέντρωσε  29,30% και 9 έδρες.
«Σήμερα νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά...Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες», δήλωσε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.
Ο ηττημένος των εκλογών Χάρης Δούκας δήλωσε: «Δώσαμε μια μάχη κόντρα σε κατεστημένα και εδραιωμένα συστήματα. Βγαίνουμε δυνατοί και αποφασισμένοι για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στην ΚΕΔΕ. Ένα νέο ισχυρό κίνημα αυτοδιοίκησης γεννήθηκε. Ξεκινάμε τώρα».
Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4. Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:
Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες, Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες, Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα και Συντονισμός Αιρετών: 4 ψήφοι (0,76%).

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Τα ονόματα των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, μετά τη προχθεσινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, δημοσιεύει το aftodioiksi.gr. Από την παράταξη “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” (ΝΔ) εκλέγονται 20 από τα 31 μέλη (12 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι): Μεταξύ αυτών είναι και ο δημαρχος Λαρισαίων Θαν. Μαμάκος με 107 ψήφους. Aπό την παράταξη: “Αυτοδιοίκηση Τώρα” (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εκλέγονται 5 δήμαρχοι και 4 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ συμμετέχει ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας. Μεταξύ αυτών είναι ο δημαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας με  67 ψήφους . Από την “Λαϊκή Συσπείρωση” εκλέγεται ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass