Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου κατάσκοποι της Ρωσίας

Αναφέρει δημοσίευμα Daily Telegraph για τη Χαλκιδική

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 1:35

ΑΘΗΝΑ
Αδιανόητο και απίστευτο, η διεθνούς φήμης Daily Telegraph ανάβει φωτιές, και πλέον την Χαλκιδική κανείς δεν θα την βλέπει με το ίδιο μάτι μετά τα όσα δημοσιεύονται για ένα αδιανόητο παιχνίδι κατασκόπων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ζευγάρι που διεύθυνε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, αποκαλύφθηκε πως ήταν Ρώσοι κατάσκοποι οι οποίοι ευθύνονταν για φονικές επιθέσεις σε διάφορες αποθήκες πυρομαχικών στην Τσεχική Δημοκρατία.
Ο Nikolay και η Elena Shaposhnikov αγόρασαν την Villa Elena στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί ένα χρόνο αργότερα. Αλλά το ξενοδοχείο λειτουργούσε ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσιογραφικό δίκτυο ερευνών, The Insider και την Telegraph που αναμεταδίδει την είδηση, γράφει το newsit.
ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, τα παιχνίδια κατασκόπων κινητοποιούν τις διπλωματικές αρχές και όχι μόνο, ο ρόλος του κ. Ρεμλίνου στο μικροσκόπιο.
Οι Shaposhnikovs φέρονται να είχαν και άμεση επαφή με τον στρατηγό Andrey Averyanov, διοικητή της μονάδας 29155 της GRU, ο οποίος επέβλεπε προσωπικά και τις δύο μυστικές επιχειρήσεις υπό την καθοδήγηση του Κρεμλίνου, προσθέτει το newsit.
Σε ξεχωριστή έρευνα των τσεχικών υπηρεσιών ασφαλείας διαπίστωσε ότι η Μονάδα 29155 ήταν πίσω από τις εκρήξεις στις κυβερνητικές αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Η έρευνα του The Insider έδειξε ότι η Elena Shaposhnikov συνδεόταν άμεσα με τη Μονάδα 29155 και πιθανότατα επέβλεπε τις φιλοκρεμλινικές δραστηριότητες του συζύγου της και του γιου τους. Η 62χρονη Έλενα έλαβε από τον Πούτιν το βραβείο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το υψηλότερο στρατιωτικό βραβείο της χώρας, μετά από επιχειρήσεις σαμποτάζ στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία.
Ο Nikolay, πρώην σοβιετικός αξιωματικός, τράβηξε την προσοχή των Τσέχων ερευνητών λόγω του ρόλου του στην Imex, μια εταιρεία όπλων που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ευρωπαϊκούς στρατούς που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υλικό της σοβιετικής εποχής. Τώρα όλη η οικογένεια μπαίνει στο μικροσκόπιο και οι εξελίξεις αναμένονται με κομμένη την ανάσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass