ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ- ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ «ΝΤΈΡΜΠΙ»

Σύγκρουση σε ρευστό τοπίο

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2015 1:22

 

ΑΘΗΝΑ

Μετωπική είναι πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες: Από την Κουμουνδούρου σηκώνουν το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ κόντρα στις συνεχιζόμενες βολές της Συγγρού για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στα βέλη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπενθυμίζοντας στους αναποφάσιστους τον... Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά της, η ΝΔ κλιμακώνει τις βολές κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να δει τι γίνεται στην αυλή του. Στόχος της Ρηγίλλης είναι να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα μέσω ενός από τους στενότερους συνεργάτες του και να αμφισβητήσει το «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σκηνικό ρευστότητας λίγα 24ωρα πριν την Κυριακή των εκλογών αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών ALCO, Metron Analysis, Pulse και Κάπα Research.

* Ποσοστό 25,3% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO για το newsit. Η ΝΔ συγκεντρώνει 25%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το Ποτάμι 4,2%, το ΚΚΕ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,7%, η ΛΑΕ 3%.

* Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6%, η ΝΔ 31,9%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το Ποτάμι 5,9%, το ΚΚΕ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η ΛΑΕ 3,4%.

* Δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

* Στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.

Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις:

* Διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, Αλλο 2%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 15%.

* Μισή μονάδα μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αποσπά το 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, το Ποτάμι 5%, η Ένωση Κεντρώων 4%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 6%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass