Οι πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2013 21:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:07
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά την προκήρυξη απεργίας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».
ΟΛΜΕ
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε πως «Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την 1η μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και προτείνει στις γενικές συνελεύσεις πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 του Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση 4.000 και την απόλυση 10.000 συναδέλφων μας.
«Πιστεύουμε ότι έως και την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας έχει την ευχέρεια να αποσύρει το προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις. Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε ουσιαστικά το υπ. Παιδείας. Τόσο γιατί κατάθεσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο όσο και για την αδιαλλαξία του» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας για να ορίσει ημέρα της γενικής συνέλευσης των καθηγητών της Λάρισας. Η συνέλευση θα γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, με δεδομένο ότι την Τετάρτη θα πρέπει να γίνει η ολομέλεια των προέδρων.
Με αφορμή την ίδια απόφαση ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας και μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Δημήτρης     Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με 47 % περικοπές στους μισθούς, με  διάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου που κατακτήθηκε τα τελευταία 100 χρόνια , με ανεργία που θυμίζει εποχές ακριβώς μετά τον πόλεμο και κάποιοι στην ΟΛΜΕ συνεχίζουν να κάνουν συνδικαλισμό σαν να μην τρέχει τίποτα!!!
Όποιος δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τώρα και παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης θα είναι υπόλογος στους χιλιάδες αδιόριστους (για μια ζωή) , στους χιλιάδες αναπληρωτές (που θα απολυθούν) , στους χιλιάδες μόνιμους που θα μετατεθούν υποχρεωτικά τον επόμενο μήνα. Η δικαιολογία του κοινωνικού αυτοματισμού πλέον δεν ευσταθεί. Την επικαλούνται   μόνο οι επίσημοι παπαγάλοι της κυβέρνησης στα γνωστά τηλε-χοιροστάσια. Καμιά ελληνική οικογένεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο που αγωνίζεται και παλεύει για το πραγματικό μέλλον των παιδιών. Από   εκεί άλλωστε πηγάζει και το μεγάλο πάθος των γνωστών τρεμοπρετεντέρηδων εναντίον μας. Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε το ανάστημά μας.
Καμιά απεργία δεν γίνεται χωρίς να ταράξει την «ομαλότητα».Το γνωρίζει ο υπουργός και γι΄ αυτό επέλεξε την στιγμή που θεωρεί ότι έχει «πλεονέκτημα». Υπάρχει κανείς νοήμων   άνθρωπος σε αυτή την χώρα που δεν το καταλαβαίνει;   Επέλεξε την στιγμή   ποντάροντας πάνω στην ευαισθησία μας καθώς και την χρόνια ακινησία της Ομοσπονδίας. Ας τον διαψεύσουμε για χάρη των μαθητών μας.
Τα   παιχνίδια με τις κάλπες   πρέπει οι εμπνευστές τους να τα αποσύρουν γρήγορα και να δώσουν την δυνατότητα στον   κλάδο να αποφασίσει με τις μόνες δημοκρατικές διαδικασίες που έχουμε κατακτήσει ως εργαζόμενοι , τις γενικές  συνελεύσεις.  Αν αφήσουμε να περάσει αυτή η εκτρωματική πολιτική, το Σεπτέμβρη συνάδελφοι του ΠΑΜΕ,  θα πρέπει να ξεκινήσουμε με   πολύ μα πάρα πολύ χειρότερους όρους και με βαρύτερες αλυσίδες από τώρα. Οι συμμαχίες που απαιτούνται   (έπρεπε να τις είχαμε οικοδομήσει) στήνονται στην διάρκεια του αγώνα με ταχύτητες ανάλογες της εποχής που διανύουμε.
Και το γνωστό μότο: Οι αγρότες είναι κακοί γιατί κλείνουν τους δρόμους . Οι εφοριακοί κλείνουν τις εφορίες και το κράτος δεν εισπράττει τους φόρους (από ποιους άραγε; …από τον  Αλαφούζο και τον Βαρδινογιάννη πάντως όχι). Οι γιατροί κλείνουν τα νοσοκομεία και κινδυνεύουν οι ασθενείς ( τα οποία είναι έτσι κι αλλιώς χωρίς φάρμακα και γιατρούς). Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν μαζεύουν τα σκουπίδια και κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία ( και όχι από το αλογίσιο κρέας των εταιρειών …αυτές αποτελούν επενδύσεις αναγκαίες).
Τέλος για το ωράριο μια ερώτηση προς τον κύριο Πρετεντέρη (και λοιπούς ομοίους). Η δουλειά του στο δελτίο αν θυμόμαστε καλά είναι μισή ώρα την ημέρα και ένα δίωρο η ανατροπή (τρομάρα του) , δηλαδή συνολικά σχεδόν οκτώ ώρες εβδομαδιαίως . Μπορεί να μας πει πόσα λεφτά παίρνει και πόσοι εργαζόμενοι   παίρνουν τα ίδια;» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass