ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο Άκης καλεί Μεϊμαράκη και Καρατζαφέρη

Οι ανακριτές θα καλέσουν πρώην Κύπριο υπουργό και τον γιό του

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:11
 ΑΘΗΝΑ
Την απόρριψη όλων των βασικών ενστάσεων που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Οι ανακριτές αναμένεται να καλέσουν πρώην υπουργό της Κύπρου, ο οποίος φέρεται να διακίνησε παράνομες αμοιβές για την σύμβαση των TOR - M1.
Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών από το 1993 ως το 1999, Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του, Μιχάλη.
Η κατηγορία για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο πρώην υπουργός και ο γιος του, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκ. δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.
Απορρίφθηκαν οι βασικές ενστάσεις
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία.
Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλέον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.
Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.
Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα. Αν δηλαδή είναι η Ελλάδα ή η Ελβετία.
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε αίτημα για την κλήση του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου- προσθέτοντας στους μάρτυρες που ζητά να κληθούν και τους πρώην υπουργούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος το 2009 είχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον τότε υπουργό Ευ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων.
Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκε ο συγκατηγορούμενος του, πρώην ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.
Η Πολιτική Αγωγή είπε στο δικαστήριο, ότι δεν συναινεί στο αίτημα, επιφυλασσομένη να τοποθετηθεί, όταν της δοθεί ο λόγος.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass