ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Ο Ολιβερ Στόουν θέλει τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12
 Ζάγκρεμπ
Την ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, διατύπωσαν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ σε δηλώσεις τους μετά το γεύμα που είχαν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάγκρεμπ.
Ο Όλιβερ Στόουν τόνισε ότι ο Α.Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας και προσέθεσε ότι «αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει.»
Ο Ζίζεκ είπε ότι πιστεύει στον Α.Τσίπρα και προσέθεσε: «Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν το ρόλο μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ».
Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς και λίγο αργότερα να μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της ευρωπαϊκής αριστεράς».
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ
Για εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο έγγραφό του σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο σημειώνει: «Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποστηρίξει ότι τα μνημόνια σε τρία χρόνια θα τελειώσουν και η Κομισιόν, με 11σέλιδη έκθεσή της, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων της τάξης του 4% του ΑΕΠ για τη διετία 2015-16, ήτοι 8 δισ. ευρώ νέα επώδυνα μέτρα».
Στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Πόσες φορές, από τότε που η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης, οι 'προφέσορες' και 'φωστήρες' των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν 'προέβλεψαν' ότι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμη και η έξοδος από το μνημόνιο κοντοζυγώνουν;».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν σταματούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό» και προσθέτει ότι «πολύ πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή ένα μικρό Μνημόνιο σε ένα άρθρο 'για να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις'».
Με το πολυνομοσχέδιο, δηλαδή, που ψήφισαν πρόσφατα, μείωσαν ακόμη περισσότερο, κυριολεκτικά εν μία νυκτί, τον κατώτατο μισθό.
Επίσης, υπενθυμίζει ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ήταν εκείνοι, οι οποίοι υποστήριζαν μέχρι σήμερα ότι τα επώδυνα μέτρα που έχουν λάβει και τα οποία πλήττουν τον ελληνικό λαό είναι τα τελευταία. Πριν από την Κομισιόν ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προειδοποίησε για νέα μέτρα και ίσως επιβολή νέου μνημονίου».
Η αληθεια για την οικονομία, υποστηρίζει στην ανάλυσή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η Κομισιόν έρχεται για άλλη μια φορά να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, αφού οι περικοπές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να είναι της τάξης του 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και του 2,2% για το 2016, ενώ, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να λάβει πρόσθετα μέτρα εάν υπάρξει τελικά δημοσιονομικό κενό τη διετία 2013-14. Με λίγα λόγια ο ελληνικός λαός μέσα στα επόμενα χρόνια θα κληθεί να επωμιστεί κι άλλα βάρη, που προκύπτουν από την αδιέξοδη πολιτική την οποία επιβάλλουν οι δανειστές και ακολουθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση των Μερκελιστών.
Κατά συνέπεια, συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κομισιόν ουσιαστικά απειλεί πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ, λόγω των αντιδράσεων θα επιβληθούν νέα μέτρα. Επίσης ομολογεί πως η ύφεση της οικονομίας ήταν κατά 8% βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της τρόικας και εκτός αυτών εντοπίζει τους κινδύνους βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ο αδιέξοδος χαρακτήρας της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, στην οποία επιμένει η τρικομματική κυβέρνηση.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass