Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Σόιμπλε, στο Βερολίνο ο Σαμαράς

Κομισιόν: Δείξτε υπευθυνότητα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53
ΑΘΗΝΑ
Την πρόθεση του να επισκεφθεί την Αθήνα εκδήλωσε στον έλληνα ομόλογό του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, στο πλαίσιο τηλεφωνικής τους επικοινωνίας,. Έστειλε μάλιστα και σαφές μήνυμα: "Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο μεταρρυθμίσεων".
Η τηλεφωνική επικοινωνία Στουρνάρα- Σόιμπλε πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με πρωτοβουλία του γερμανού αξιωματούχου.
Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, αντικείμενο θα είναι, όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μετά την συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφο, η επέκταση και για την Ελλάδα του προγράμματος που εκπόνησε η Γερμανία με την Ισπανία για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ενδεχομένως μιας ελληνικής επενδυτικής Τράπεζας.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ζήτημα της ΕΡΤ, επανέλαβε ότι ο τρόπος που αποφασίζει να διαχειριστεί τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αποτελεί δική της ευθύνη και όχι της Γερμανίας.
Ο Σόιμπλε σέβεται την Ελλάδα
Τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση εξέφρασε και ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι στην Ελλάδα είναι ήδη ορατά τα πρώτα δείγματα επιτυχίας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και σιγά-σιγά σχηματίζεται το περίγραμμα ενός πιο σταθερού οικονομικού μέλλοντος.
"Ο συνασπισμός της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, κατάφερε να οδηγήσει το ελληνικό καράβι με ασφάλεια μέσα στα δύσκολα νερά και ήδη έχει αφήσει πίσω ένα σημαντικό μέρος του δρόμου", δήλωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμη μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά και ότι η τρόικα και τα ευρωπαϊκά κράτη θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους τόνισε ότι η Αθήνα έχει ήδη πετύχει πολλά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, τις εξαγωγές, την ανταγωνιστικότητα και στις ευνοϊκές προβλέψεις για τον τουρισμό.
"Αυτός είναι, νομίζω, ο σωστός δρόμος προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί σε θετικό οικονομικό μέλλον", δήλωσε και διευκρίνισε ότι ουδείς ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί χωρίς προβλήματα και χωρίς δυσκολίες για τους ανθρώπους.
"Αυτό ισχύει και μας λυπεί και με αυτή την έννοια επισημαίνουμε ότι σεβόμαστε τον ελληνικό λαό και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι", πρόσθεσε.
Στο Βερολίνο ο Σαμαράς
Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί στις 3 Ιουλίου το Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ.
Υπενθυμίζεται ότι Μέρκελ και Σαμαράς είχαν την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία, με την καγκελάριο δίδει εύσημα στον πρωθυπουργό για τη μεταρρυθμιστική του πρακτική.
Παρέμβαση Κομισιόν
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε τις θέσεις της για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ωστόσο αναφερόμενη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, επισήμανε την ανάγκη «οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή».
Εξάλλου, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Αμστερνταμ, η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη, είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass