ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Συγκεντρώσεις και πορείες για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 0:22

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ολοκληρώθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον προϋπολογισμό και στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Όλοι οι διαδηλωτές, περίπου 15.000 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν πορείες προς το Σύνταγμα.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, την αντίθεσή τους στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης εξέφρασαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις τρεις ξεχωριστές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Η πρώτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κλπ. Μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου και ανάρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα, «Καμία δίωξη στους πέντε φοιτητές αγωνιστές στην Ιταλία».

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, με τη συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ανέργων κ.ά.

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες πήραν μέρος στην απεργία εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στο Ηράκλειο. Στην πρώτη το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ με πανό και συνθήματα, όπως «Αντιστεκόμαστε». Η δεύτερη κινητοποίηση έλαβε χώρα από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

ΜΟΛΟΤΟΦ

Μολότοφ από ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν χθες το μεσημέρι οι άντρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, στο περιθώριο της απεργιακής πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν προς τα Προπύλαια.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση και στην οδό Δραγατσανίου, όταν μικρή ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass