ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ

«Ο πρωθυπουργός δεν μίλησε με αγρότες»!

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:31

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αιχμές για αποφυγή εκ μέρους του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά της άμεσης επαφής με την Καρδιτσιώτικη κοινωνία και τους αγρότες, αφήνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για την Σαββατιάτικη επίσκεψή του.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

«Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το νομό μας αλλά δεν τόλμησε να μπει στην πόλη της Καρδίτσας. Και παρόλο που επισκέφθηκε την Καρδιτσιώτικη ύπαιθρο, αρνήθηκε να μιλήσει με τους αγρότες. Προφανώς για να αποφύγει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η μνημονιακή πολιτική που έχει εφαρμόσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και έχει γονατίσει τον Θεσσαλό αγρότη.

Το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, που τόσο χρειάζεται ο αγρότης, έκανε τον τραπεζικό δανεισμό απλησίαστο. Χωράφια, σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις φορολογούνται άγρια, όπως και το αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ. H δε τιμή του αγροτικού πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος εκτινάχθηκαν στα ύψη, κάνοντας την Ελλάδα την χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.

Παρακρατούν ενισχύσεις και επιστροφές, ξεπουλάνε και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθυστερούν αδικαιολόγητα τις πληρωμές των αποζημιώσεων για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία), σχεδιάζουν μέσω της νέας Κ.Α.Π. τη μείωση του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών κατά 50 ευρώ το στρέμμα και ταυτόχρονα μεταθέτουν τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67 χρόνια.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρουσίασε πρόσφατα στη Λάρισα τις πρώτες προτεραιότητές του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας:

-         Αναπτυξιακή Αγροτική Τράπεζα,

-         διαχείριση κόκκινων δανείων,

-         νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς,

-         μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα,

-         παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού,

-         επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ,

-         διαπραγμάτευση για αναθεώρηση της Κ.Α.Π. με αύξηση των ενισχύσεων.

Είκοσι μέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές και εκεί οι αγρότες θα δώσουν τη δική τους απάντηση σ’ αυτούς που σπέρνουν το φόβο και ερημώνουν την ελληνική ύπαιθρο. Το μέλλον ξεκίνησε και θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση με την εφαρμογή επιτέλους μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass