ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΤΙΡ - CETA

Χρονοδιάγραμμα δράσεων

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2016 7:50

Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων, για το επόμενο διάστημα, του Δικτύου φορέων και πολιτών Θεσσαλίας κατά των συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA συζητήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη πολιτών και μελών του Δικτύου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης «εκτιμήθηκε ως πρώτη νίκη του κινήματος ο χαρακτηρισμός της επιχειρούμενης συμφωνίας CETA (EE - Καναδά) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μεικτή συμφωνία που χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη και των Εθνικών Κοινοβουλίων για να προχωρήσει.

Ωστόσο επιχειρείται να ληφθεί απόφαση για προσωρινή της εφαρμογή στο συμβούλιο υπουργών στις 22-9-2016 στην Μπρατισλάβα και στις 18-10-2016 στις Βρυξέλλες».

Στο πλαίσιο στης σύσκεψης ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες ότι στις 9 Σεπτεμβρίου στη συνάντηση των αρχηγών κρατών του Ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα το Πανελλαδικό Δίκτυο θα επιδώσει ψήφισμα που θα ζητά να πάρουν θέση ενάντια στην CETA, TTIP.

Στις 17 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί η μελέτη ομάδας Πανεπιστημιακών του ΑΠΘ επί των επιπτώσεων στην οικονομία, κοινωνία περιβάλλον και δημοκρατία των επιχειρούμενων διατλαντικών συμφωνιών. Στις 8 Οκτωβρίου το Πανελλαδικό Δίκτυο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Σύνταγμα κατά των επιχειρούμενων συμφωνιών.

Σε τοπικό επίπεδο, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Θεσσαλικού Δικτύου να συμμετάσχουν. Θα ζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο να υπάρξει παρέμβαση εισήγηση και από το Δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση των μελών και φίλων του Θεσσαλικού Δικτύου με θέματα: Ενημέρωση για εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και ελληνικό χώρο. Προγραμματισμός δράσεων του Δικτύου για ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των τοπικών φορέων και πολιτών. Συγκρότηση πενταμελούς συντονιστικής Γραμματείας του Δικτύου των 20 θεσσαλικών φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass