ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις για τα οδοιπορικά στρατιωτικών»

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 17:43

Για την καθυστέρηση εφαρμογής των νέων διατάξεων που αφορούν στα οδοιπορικά έξοδα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κάνει λόγο σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) υπολοχαγός (ΕΜ) Στέφανος Κουκουράβας και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με μεγάλη ανησυχία και αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της εφαρμογής, στη ρύθμιση θεμάτων για τις δαπάνες των μετακινούμενων λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου.

Μετά την ψήφιση του Ν.4336/2015, τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις για τις δαπάνες των μετακινούμενων δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και όσων εμπίπτουν στο μισθολόγιο των στρατιωτικών (στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας). Η Πολιτεία όφειλε να προβεί στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ), εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του υπόψη νόμου (ήτοι μέχρι την 30 Σεπ 16).

Έκτοτε, όμως, όχι μόνο δεν δρομολογήθηκε η απαραίτητη διαδικασία έκδοσης του Π.Δ, αλλά αντιθέτως με το άρθρο 62 του (β) όμοιου, δόθηκε επιπλέον παράταση, έως στις 30 Ιουνίου 2017. Σήμερα, καίτοι παρέλευσης χρονικού διαστήματος πέραν του έτους, ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν φέρεται ότι ανελήφθη, υπό των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις αυτές, έτσι ώστε να αρθεί οριστικά το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους οδοιπορικών εξόδων.

Από τα παραπάνω, είναι προφανές και στον πλέον καλόπιστο ενδιαφερόμενο ότι, τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την καταβολή των χρημάτων αυτών, παγιώνοντας την κατάφωρη αδικία που υπόκεινται οι υπηρετούντες στις Ε.Δ και στα Σ.Α, έναντι των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass