ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. Κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

* Εγκρίθηκε η μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην πρώην Σχολή Αστυφυλάκων

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 22:50

«Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, γίνεται σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου σχεδιασμού μας, που προβλέπει τη λειτουργία αστυνομικών δομών σε κάθε Δήμο της χώρας, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες το μεσημέρι για τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Επιπλέον ο κ. γενικός προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για το νομό Καρδίτσας, επισημαίνοντας ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ακινήτων κ. Τερζάκη, πως σύντομα πρόκειται να εγκριθεί η μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας στο κτίριο της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων. Παράλληλα, υπάρχει σε εξέλιξη συνεννόηση με τον Δήμο Σοφάδων για την ενεργοποίηση δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην περιοχή. Τόσο από τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαντή όσο και από τον παρόντα δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, ο κ. Αναγνωστάκης ζήτησε να συνδράμουν το έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στις περιοχές τους με προμήθεια δύο οχημάτων 4Χ4 για να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα περιπολίες κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε πως «Επιδιώκουμε την συμφιλίωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την ελληνική κοινωνία». «Θέλουμε να προβάλουμε» συνέχισε «το ανθρώπινο πρόσωπο που έχει το λειτούργημα του αστυνομικού γι’ αυτό και τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε πορευτεί μέσα από μια εξωστρέφεια που θέλει τη δημιουργία νέων θεσμών που να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, αλλά όχι μόνο ανασταλτικά! Η αστυνομία σήμερα είναι παρούσα εκεί που έλειπε ολόκληρες δεκαετίες μέσω των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων... Σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή, πηγαίνουν τα παιδιά μας, όχι όμως αποκλειστικά για να επιβάλουν τον νομό, αλλά περισσότερο για να δώσουν συμβουλές, για να επιλύσουν τα μικρά μεσαία, ή και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι».

Ο κ. Αναγνωστάκης εξήρε τη μεγάλη απήχηση που έχουν στις τοπικές κοινωνίες οι Κ.Α.Μ., αλλά και οι τοπικοί αστυνόμοι που προέκυψαν από την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των αστυνομικών δομών στην περιφέρεια. «Μέσα από αυτήν τη διαδικασία» πρόσθεσε «εξοικονομήθηκαν ανθρώπινοι πόροι για να φτιάξουμε και Αστυνομικά Τμήματα εκεί που δεν υπήρχαν, όπως εδώ στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Ακολούθως ο κ. Αναγνωστάκης αφού κάλεσε δίπλα του στο βήμα τον αστυνομικό διευθυντή Καρδίτσας κ. Βασίλη Καραπιπέρη, τον συνεχάρη για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητά του, καθώς με τη συμβολή τόσο του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας υποστράτηγου κ. Δημητρίου Κοτσιάφτη όσο και του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγου κ. Χρήστου Δραγατάκη, έχει καταφέρει – όπως είπε – σήμερα ο νομός Καρδίτσας να διαθέτει 23 αστυνομικούς παραπάνω από τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται, γεγονός το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Επίσης η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας διαθέτει ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ομάδα ελέγχου τροχαίων ατυχημάτων και ομάδα ΟΠΚΕ άνω των 20 ατόμων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Ο κ. Αναγνωστάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «το Υπουργείο το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να δείξει πως ένας είναι ο κοινός τόπος, η συνεργασία και η συνέργεια! Γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε στους περιφερειάρχες οι οποίοι ενέταξαν στο ΕΣΠΑ αρκετές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας που θα συμβάλουν στη σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητάς της».

Κλείνοντας ο κ. γενικός τόνισε πως χάρη στην κοινή προσπάθεια και με την τοπική αυτοδιοίκηση που στέκεται αρωγός στις αστυνομικές δομές για να ξεπεραστούν οι οικονομικές και τεχνικές δυσκολίες και παρά το μεγάλο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε να καταστήσει την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες, αλλά και για την άσκηση επενδυτικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλα ζητήματα ασφάλειας.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Η τελετή των επίσημων εγκαινίων του νέου Α.Τ. Δήμου Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Μορφοβούνι, στον προαύλειο χώρο του κτιρίου 200τ.μ. όπου στεγάζεται.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, δείγμα της καθολικής κοινωνικής αποδοχής που είχε η απόφαση λειτουργίας του Α.Τ.. Ωστόσο δυναμικό "παρών" έδωσε και η Ελληνική Αστυνομία, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Την ίδρυση και λειτουργία του νέου Α.Τ. Μουζακίου χαιρέτισαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβαλάς, ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Κοτσιάφτης, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής και ο βουλευτής κ. Σπύρος Λάππας.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσουβαλάς χαρακτήρισε το νέο Α.Τ. μια δομή από την οποία η κοινωνία έχει ιδιαίτερες προσδοκίες όπως και σε κάθε τι καινούργιο. «Όμως» συνέχισε«τα εγκαίνιά της σηματοδοτούν κάτι πολύ μεγαλύτερο από το συμβατικό γεγονός της λειτουργίας της. Σηματοδοτούν την αρμονική συμπόρευση της Πολιτείας με την Τ.Α. του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε ένα δρόμο χρέους και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία. Σε αυτή την τελετή συνομολογείται τυπικώς και επισήμως η αμοιβαία βούληση των δυο πλευρών να στηρίξουν την τοπική κοινωνία, διαμορφώνοντας εκείνες τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν να ασκεί ανεμπόδιστα και σε συνθήκες ευνομίας και ασφάλειας τις παραγωγικές, πολιτικές και οποιεσδήποτε άλλες νόμιμες δραστηριότητές της. Η φύση έχει προικίσει την περιοχή με εκπληκτική φυσική ομορφιά και αυτή η ομορφιά θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η ίδρυση του Α.Τ. δεν προέκυψε ως μια τεχνοκρατική προσθήκη στο συνολικό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Το Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα προέκυψε ως προϊόν ευρύτερου προβληματισμού και ειδικότερου ενδιαφέροντος στον τομέα προστασίας του πολίτη του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της βούλησης και της προσπάθειας της Πολιτείας να εξασφαλίσει τα εχέγγυα της προστασίας της ασφάλειας και της πληρέστερης εξυπηρέτησης των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της κοινής αντίληψης της συνεργασίας και της ειλικρινούς αμοιβαίας διάθεσης της ΕΛ.ΑΣ. και της τοπικής κοινωνίας - όπως αυτή εκφράζεται μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - να συμπράξουν στη διαμόρφωση συνθηκών περαιτέρω αναβάθμισης του επιπέδου ασφάλειας και αναπτυξιακής πορείας της ευρύτερης περιοχής».

ΙΣΧΥΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Από την πλευρά του ο κ. Κοτσιάφτης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα υπάρχει στο εξής πολύ μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή προς διαφύλαξη της ηρεμίας και της ομαλής πορείας της κοινωνικής ζωής. Παράλληλα – πρόσθεσε - θα εμπεδωθεί ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας το οποίο θα μεταδίδεται και στους επισκέπτες συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και στη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Ακολούθως οι κ. Τσιαντής και Λάππας σημείωσαν πως η λειτουργία του νέου Α.Τ. αποδεικνύει πως η καλή συνεργασία και η διάθεση να ακουστούν και να εισακουστούν οι ανάγκες των πολιτών, μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αμφότεροι επισήμαναν ιδιαίτερα τη μεγάλη αναγκαιότητα του Α.Τ., εκφράζοντας τη σιγουριά ότι θα υπάρξει στενή επαφή με τους πολίτες και εκατέρωθεν σεβασμός στην άσκηση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης παρουσίασε τη διοικήτρια του νέου Α.Τ. Αστυνόμο κ. Μπάκαβου, η οποία πολύ σύντομα θα παραχωρήσει τη θέση της στην αστυνόμο κ. Στάθη.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβαλάς, ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μορφοβουνίου κ. Νάνος και ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος, που χοροστάτησε στην Τελετή των εγκαινίων έκοψαν την κορδέλα στην κεντρική είσοδο του νέου Αστυνομικού Τμήματος.

Στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο

* Το νέο Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα στελεχώνεται από 22 άτομα, και στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο, το οποίο παλαιότερα ήταν Δημοτικό Σχολείο. Το κτίριο παραχωρήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ το κόστος των εργασιών διαμόρφωσης του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου επωμίστηκε ο Δήμος.

Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσίασε όλους τους παριστάμενους κατά την ξενάγησή τους, δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ λειτουργικές κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη αστυνομική δομή.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής τιμήθηκε για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση και η οικογένεια Γαλαγάλα για την συμβολή της στην επίπλωση και στον εξοπλισμό του Αστυνομικού Τμήματος.

* Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. παρέστησαν ο αρχηγός κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Κοτσιάφτης, οι Ταξίαρχοι Αστυνομικοί Διευθυντές Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων κ.κ. Καραπιπέρης, Αγάκος, Τόλιος και Σπηλιόπουλος.

Το "παρών" έδωσαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος κ. Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηπείρου Στερεάς Ελλάδος, κ. Νικόλαος Ντίτορας, οι Δήμαρχοι Σοφάδων και Αργιθέας κ. Θάνος Σκάρλος και Λάμπρος Τσιβόλας, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ιωάννης Σβάρνας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ - ΝΔ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης, οι πρώην βουλευτές κ. Ασημίνα Σκόνδρα και κ. Ευριπίδης Καφαντάρης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass