ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Λάρισα

* Θα συζητήσει τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου και τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός * Ποιοι υπουργοί θα παραστούν * Ποιο είναι το πρόγραμμα και η θεματολογία

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Οκτ 2017 22:07
Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7.30 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα κορυφωθούν οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7.30 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα κορυφωθούν οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας

Άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον δεκαπέντε υπουργών που θα βρίσκονται στην πόλη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εκεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει με τους συνεργάτες του για τα θέματα που θα έχουν προκύψει από το Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει κατά την ομιλία του που θα ακολουθήσει στις 7.30 μ.μ. στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία.
Κατά τα φαινόμενα, ο Αλ. Τσίπρας θα δεσμευτεί για έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, χωρίς να συμπεριλάβει σ’ αυτά τον Αχελώο επί του οποίου θα «προσωποποιήσει» τα αδιέξοδα και τις μεγαλοστομίες προηγουμένων κυβερνήσεων. Άγνωστο παραμένει πόσο θα λάβει υπόψη την ομόθυμη αντίδραση των θεσσαλικών φορέων απέναντι σ’ αυτό το πλάνο που εισηγείται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει επίσης την παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο της Λάρισας, αλλά και τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλία χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα επιλεγεί το Κουλούρι της Λάρισας ή θα επικρατήσουν οι Βολιώτες που το διεκδικούν για το Βελεστίνο, ενώ αναφορά αναμένεται να γίνει και στην υπόθεση του αυτοκινητόδρομου Ε65. Αναμένεται επίσης να υπάρξουν πρωθυπουργικές εξαγγελίες και για σειρά άλλων ζητημάτων μικρότερης εμβέλειας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. της Τρίτης 10 Οκτωβρίου με χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών, του υπουργού Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Και θα ολοκληρωθούν με την προαναφερθείσα ομιλία του πρωθυπουργού. Πριν από αυτόν έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν ο Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης.
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του προγράμματος του συνεδρίου, που επεξεργάστηκαν από κοινού ο υπουργός υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστ. Βερναδάκης με τους συνδιοργανωτές Δημ. Παπαδημητρίου και Κ. Αγοραστό. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά την εναρκτήρια συνεδρίαση θα ακολουθήσουν δύο θεματικές ενότητες ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης. Η θεματολογία τους θα περιλαμβάνει τον Αγροτοδιατροφικό τομέα, την Καινοτομία και την Έρευνα, τον Τουρισμό, την Ενέργεια και τη Διαχείριση Υδάτων, την Επιχειρηματικότητα και τη Μεταποίηση, την Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομής.
Στις συνεδριάσεις αυτές θα προεδρεύσουν αντιπεριφερειάρχες, συνεργάτες του Κ. Αγοραστού, ανάλογα με την αρμοδιότητα του καθενός και θα μιλήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου αναμένεται να διανεμηθεί στις λεπτομέρειές του από το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου. Οι εργασίες του Συνεδρίου και η ομιλία του πρωθυπουργού, όπως και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Imperial», χώρος που προκρίθηκε από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου για λόγους ασφαλείας. Κατόπιν τούτου, οι διαδηλώσεις που προετοιμάζονται από τοπικούς φορείς προσανατολίζονται στην οδό Φαρσάλων, επί της πλατείας Αβέρωφ κλπ.
Εκτός από τους προαναφερθέντες αναμένονται στη Λάρισα για το Συνέδριο και οι ακόλουθοι: αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μάλλον και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η Βολιώτισσα υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Λαρισαίος υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Μετά από τις επαφές που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τους δημάρχους της περιοχής και τους τοπικούς φορείς να της υποβάλλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή υπομνήματα με τις προτάσεις και τα αιτήματά τους ώστε να προωθηθούν αυτά αρμοδίως προς την κυβέρνηση. Χθες, ένα ακόμη κλιμάκιο έφθασε στη Λάρισα από την Αθήνα, αποτελούμενο από τον Ν. Σκορίνη μέλος της πολιτικής γραμματείας και τον Γ. Βουλγαράκη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων και συνέχισαν για ανάλογες επαφές στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass