Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε αντίθετοι στην κατά δήλωση αλλαγή φύλου»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 22:07

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Τα μεγάλα έργα πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να ωφελούν την κοινωνία. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πούνε να μην γίνουν τα έργα του Αχελώου».


Τη δήλωση αυτή έκανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Καρδίτσα, ο αντιπρόεδρός τους κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» για την Υπουργική ανακοίνωση περί ακύρωσής τους, αποφεύγοντας να έρθει σε αντιπαράθεση με το συγκυβερνών κόμμα!
«Ξέρω πολύ καλά» πρόσθεσε «ότι τα έργα του Αχελώου έχουν καρκινοβατήσει για πολλούς και διαφόρους λόγους. Δεν είμαστε όμως κατά των μεγάλων έργων, αλλά υπέρ της υλοποίησής τους, αρκεί να εξεταστούν όλες οι περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις τους».
Ο κ. Σγουρίδης επισκέφθηκε την Καρδίτσα στο πλαίσιο των επαφών της κυβέρνησης με τοπικές οργανώσεις και φορείς ενόψει του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκινάει σήμερα στη Λάρισα.
Τον κ. Σγουρίδη, συνόδευε ο διευθυντής του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστας Σεψής, ενώ στη συνέντευξη Τύπου τον πλαισίωσαν ο περιφερειάρχης κ. Θανάσης Μαργαρίτης και οι πολιτευτές των ΑΝ.ΕΛ. στο νομό Καρδίτσας κ.κ. Αλέξανδρος Τέγας, Βασίλης Κουκουμτζής, Χρυσούλα Καραγιώργου, Πούλια Ζαρκάδα.
ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ο κ. Σγουρίδης επισήμανε τις αντιρρήσεις του κόμματός του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι ΑΝ.ΕΛ. πρωτοστατούμε με κάθε τρόπο ώστε οι παραδόσεις στη χώρα μας να διασωθούν και πολλές φορές βρισκόμαστε σε αντίθεση με απόψεις και θέσεις τις οποίες έχει το συγκυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο επί της αρχής, διότι το δεύτερο μέρος του έχει σχέση με θετικότατες διατάξεις που προστατεύουν τα παιδιά. Το άλλο μέρος του σ/ν για το δικαίωμα της αλλαγής φύλου κατά δήλωση, εμείς το καταψηφίζουμε! Επειδή όμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας με μπροστάρη τον πρόεδρό μας κ. Π. Καμένο, έχει κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση, μπορεί να υπάρξουν κάποιοι βουλευτές που θα ψηφίσουν ένα ή δυο άρθρα! Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την θέση του κόμματος! Είμαστε εναντίον στην κατά δήλωση αλλαγής φύλου και εναντίον του δικαιώματος που δίδεται σε άτομα από 15 έως 17 ετών».
Ακολούθως ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε πως το κόμμα έχει ρηξικέλευθες προτάσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα για τον αγροτικό τομέα όπως είναι οι αγροτικού τύπου επιχειρήσεις με ειδικό καθεστώς (σαν τους αστικού τύπου κοινωνικούς συνεταιρισμούς), οι οποίες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται από την παραγωγή μέχρι την εμπορία προϊόντων, ώστε αυτά να πάρουν την αξία που δικαιούνται».
Μιλώντας στη συνέχεια για τον κ. Καμένο και τις υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τη δημοσιότητα ο κ. Σγουρός τόνισε: «Ο πρόεδρός μας ο Π. Καμμένος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο της νέας διαπλοκής  γιατί γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τους ότι οι ΑΝ.ΕΛ.  πρέπει να φύγουν από το πολιτικό φάσμα της χώρας διότι είναι το μόνο αποκούμπι για κόμματα τα οποία θα βγουν στην εξουσία καθαρά. Αν οι ΑΝ.ΕΛ. φύγουν από τη μέση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα συνεργαστεί με τα κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, όπως αυτά έχουν εξελιχθεί».
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο κ. Σγουρίδης διέψευσε τη φημολογία περί συγχώνευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «η μεγαλύτερη κακοήθεια, αυτό που γράφτηκε για τοποθέτηση του κ. Καμμένου επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».
«Είμαστε Κίνημα» υπογράμμισε «δεν είμαστε συνιστώσα κανενός. Συνεργαστήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα φέρει την κάθαρση στη χώρα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Ευελπιστούμε ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και τότε θα εφαρμόσει τη δική της εισοδηματική και δημοσιονομική πολιτική».
Κλείνοντας ο κ. Σγουρίδης έκανε μια εκτίμηση για τις επόμενες εθνικές εκλογές σημειώνοντας τα παρακάτω: «Οι κυβερνήσεις δε βγαίνουν από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τηνβούληση του ελληνικού λαού. Εμείς στις δημοσκοπήσεις ήμασταν πάντα εκτός και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση εντός της Βουλής, διότι οι ψηφοφόροι μας ανήκουν κυρίως στο πατριωτικό κέντρο και δεν μπορούν να ανιχνευθούν δημοσκοπικά. Εκλογές κατά την άποψή μου θα γίνουν στις αρχές του 2019, πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με βάση την κατάσταση έτσι όπως θα εξελιχθεί και τη δημοσιονομική ομαλότητα που επιτυγχάνεται, δεν είναι σίγουρο ότι θα αναδειχθεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Το πιθανότερο είναι να βγει ξανά πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά!

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass