Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Δικλείδα ασφαλείας η μεγάλη εκλογική συμμετοχή»

* «Η Ελλάδα» επισήμανε ο Βουλευτής, «πορεύεται χωρίς πυξίδα με τακτικισμούς και συνεχή αδιέξοδα!

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:14

«Η μεγάλη συμμετοχή για μας, είναι η δικλείδα ασφαλείας ότι η παράταξη θα παραμείνει ενωμένη και ότι θα αναδείξει πέρα από μηχανισμούς και παρεμβάσεις πολλές φορές εξωθεσμικές, αυτήν/όν που η μεγάλη πλειοψηφία θέλει».

Την δήλωση αυτή έκανε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην Καρδίτσα όπου βρέθηκε για να απευθύνει ομιλία ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του αρχηγού στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε της αισιοδοξία του για την ανοδική πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους επόμενους μήνες, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται γρήγορα πολιτική αλλαγή για να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ

«Η Ελλάδα» επισήμανε ο Βουλευτής, «πορεύεται χωρίς πυξίδα με τακτικισμούς και συνεχή αδιέξοδα! Η κοινωνία συνθλίβεται ανάμεσα στις μυλόπετρες της υπερφορολόγησης και της περικοπής κοινωνικών δαπανών. Είναι φανερό ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή πλεύσης την οποία μπορεί να επιβάλλει μόνο ο πολίτης μέσα από μια νέα πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης συνδέεται άμεσα με το αίτημα για την ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάταξη της κοινωνίας. Αφορά κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επιστήμονα, τους μικρομεσαίους, όλους όσους αγωνίζονται, αλλά συνθλίβονται από την σημερινή πραγματικότητα. Η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης είναι ο στόχος μας μέσα από τον οποίο θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές, όχι για τον αυτοσκοπό της εξουσίας, η οποιοδήποτε άλλο έχει σχέση με την διαχείρισή της, αλλά για να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι στους πολίτες και στη χώρα. Η πορεία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά για την ανασυγκρότηση της παράταξης πέρασε από διάφορες φάσεις. Μέσα από προβλήματα, αντιθέσεις λοιδορίες, διαφωνίες, καταφέραμε τελικά να καθορίσουμε το πολιτικό πλαίσιο στο συνέδριό μας και να ενώσουμε τα κομμάτια της μεγάλης παράταξης. Κόμματα, κινήσεις, αλλά και προσωπικότητες του χώρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά. Σήμερα είμαστε όλοι μαζί, ενώ μετά το συνέδριο προστέθηκε και το «ΠΟΤΑΜΙ»! Επομένως εκτός από την ενότητα του χώρου είχαμε και την διεύρυνσή του κι’ αυτό είναι μια βάση για να προχωρήσουμε στην προοπτική μας».

«Η εκλογή επικεφαλής όπως καθορίστηκε και αποφασίστηκε από το συνέδριό μας θα γίνει στις 12 Νοέμβρη. Αυτή είναι η ευκαιρία της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών ώστε να διασφαλίσουμε μια δυναμική προοπτική για την παράταξη» πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε: «Η μεγάλη συμμετοχή για μας, είναι η δικλείδα ασφαλείας ότι η παράταξη θα παραμείνει ενωμένη και ότι θα αναδείξει πέρα από μηχανισμούς και παρεμβάσεις πολλές φορές εξωθεσμικές, αυτήν/όν που η μεγάλη πλειοψηφία θέλει. Αποτελεί μια σημαντική δυνατότητα να ξαναβρεθεί η οργανωμένη βάση, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά και όλων όσων κατά καιρούς είχαν την ευκαιρία να στηρίξουν την παράταξή μας αλλά πικράθηκαν από αποφάσεις που ήταν μεν αναγκαίες, αλλά δύσκολες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σήμερα είμαστε ξανά αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανασυγκρότησης για να έχουμε μια ισχυρή παράταξη με καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΔ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το σύνηθες ερώτημα του κόσμου εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, η τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε:

«Πράγματι, πολλές φορές μας ρωτούν με ποιόν είστε, με ποιόν θα πάτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές; Με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, η με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του κ. Τσίπρα; Τους απαντάμε, ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον! Αυτοί θα ερωτηθούν αν είναι με την δικιά μας πολιτική, με το Σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ», με τη μόνη προοπτική που μπορεί να φέρει ξανά έναν ενάρετο κύκλο στη χώρα που θα οδηγήσει στην πρόοδο και στην ευημερία τον ελληνικό λαό. Το ζήτημα στις επόμενες εκλογές οι οποίες θα είναι ένα «ντέρμπι» για τρείς, είναι εάν οι πολίτες με ξεκάθαρη βούληση θα στηρίξουν την προοπτική που βάζει φραγμό στα αδιέξοδα του κ. Τσίπρα και βέβαια δεν αναγνωρίζει την προοπτική που χρειάζεται ο τόπος ως πρόταση του κ. Μητσοτάκη. Η παλινόρθωση της «Δεξιάς» δεν μπορεί να είναι πρόταση. Αυτοί που προκάλεσαν ουσιαστικά την κρίση με την εξαετία του εκτροχιασμού, δεν μπορούν να αποτελούν λύση για το πρόβλημα. Είναι μπροστά μας λοιπόν ξεκάθαρο το ερώτημα και είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα το απαντήσουν θετικά για την δημοκρατική παράταξη που δυναμωμένη θα απευθύνεται πλέον σε αυτούς».

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass