Συγκινητικό «αντίο» από την πρώτη γραμμή για τον Σπ. Ταλιαδούρο

* Δεν ακολουθούμε το ΣΥΡΙΖΑ στον κατήφορο της λάσπης, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2018 22:43

Την απόφασή του να συνεχίσει μεν τη συμμετοχή του στα κοινά, αλλά να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Καρδίτσα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένειά του και όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις εννέα εκλογικές αναμετρήσεις που εξελέγη βουλευτής Καρδίτσας.

Λίγο πριν την έναρξη της επίσημης εκδήλωσης, ο κ. Ταλιαδούρος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και συναδέλφους του πρώην υπουργούς, βουλευτές, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη, φίλους και ψηφοφόρους του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

«Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του. Έναν πολιτικό που ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός για τη χώρα και τη γενέτειρά του την Καρδίτσα», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση του κ. Ταλιαδούρου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Σήμερα με μεγάλη γενναιότητα δείχνει ο ίδιος τον δρόμο της ανανέωσης. Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από την πολιτική, και τολμώ να πω, ειδικά σε μια συγκυρία, όπου το κόμμα το οποίο εκπροσωπείς, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα βγάλει τέσσερις βουλευτές στην Καρδίτσα».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία στην εκδήλωση της π. υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία πολιτικό, η οποία με θάρρος και απέναντι σε πολλές αντιδράσεις, προχώρησε μαζί με τον Σπύρο και τους υπόλοιπους συνεργάτες στο Υπουργείο Παιδείας σε τολμηρές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Επίσης, στιγμάτισε «τις προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν τη δημόσια ζωή, σε έναν αγώνα λάσπης». «Όπως έχετε διαπιστώσει» διευκρίνισε«δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω, γιατί ξέρω πως δεν θα κάνει καλό στη χώρα. Αφήνουμε στην περιφρόνηση του λαού και της ιστορίας αυτούς που πολιτεύτηκαν με το… «ή εμείς, ή αυτοί»! Αυτούς που έκαναν πράξη το… «τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν»! Αυτούς που ενώ έχουν υιοθετήσει την πιο χυδαία εκδοχή του νέο-Αυριανικού λόγου, δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για τους τρείς συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν πριν έξι χρόνια στη μεγάλη πυρκαγιά της Μαρφίν».

«Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε «δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας. Η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτόν τον λόγο, για να κάνουμε καλύτερη, τη ζωή των πολλών. Στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα και στη λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά και «στην παροχή μικρών χαμηλότοκων δανείων σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές, με προσωπικές επιχειρήσεις».

Κλείνοντας υπογράμμισε: «θα θεσπίσουμε ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, στηρίζοντας την επιμόρφωση των ανέργων και θα στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού. Αυτό αποτελεί δέσμευση δική μου προσωπική, αλλά και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

Από την πλευρά του αναφερόμενος στο έργο του στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο κ. Ταλιαδούρος επισήμανε τη συνεχή προσπάθειά του για αναβάθμιση της ποιότητάς της, ώστε τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ να είναι ανταγωνιστικά μέσα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Όπως είπε, «στο πλαίσιο αυτό κατά την περίοδο 2004-2009, η επιχορήγηση των Πανεπιστημίων αυξήθηκε για τις λειτουργικές δαπάνες κατά 95,84% και για τη σπουδαστική μέριμνα κατά 75,32%».

Σημειώνεται ότι οι έξι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Ταλιαδούρου, ολοκληρώθηκαν με τους νόμους για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την ίδρυση του ΔΟΑΤΑΠ και του Διεθνούς Παν/μιου της Ελλάδος, τη Μεταρρύθμιση του Θεσμικού Πλαισίου για τη Δομή και τη Λειτουργία των Α.Ε.Ι., το νέο θεσμικό πλαίσιο για Μεταπτυχιακές Σπουδές και το νέο θεσμικό πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας. Σημειώνεται επίσης ότι ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε η παρέμβασή του στην επίλυση σε μεγάλο βαθμό του χρόνιου προβλήματος των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων αποφοίτων Παν/μιων και Τ.Ε.Ι.

Ο κ. Ταλιαδούρος μίλησε αναλυτικά για το ξεχωριστό έργο που επιτεύχθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα λέγοντας: «Υλοποιώντας την επιλογή της Ν.Δ. και του Κ. Καραμανλή για την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης ως τον κύριο μοχλό προώθησης της περιφερειακής ανάπτυξης, προχώρησα στην πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου αναβάθμισης της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη που οι πολίτες του Νομού μας μου έδειξαν. Με τη διάθεση κονδυλίων ύψους περίπου 40.000.000 ευρώ, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα εκπαιδευτικής υποδομής συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη του τόπου».

Ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε τέλος ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτάξει με έμφαση το αίτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός πλέγματος γενναίων μεταρρυθμίσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη». Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόγραμμα, που έχει τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναπτύσσοντας αναλυτικά τις βασικές αλλαγές που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η αποδοτικότερη αξιοποίηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου, η περιστολή της υπερφορολόγησης και ο αποφασιστικός εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, η κατάργηση της υπερφορολόγησης ακινήτων και η στήριξη του αγροτικού τομέα».

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο γ. γρ. Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τσιάρας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο γ. γρ. της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης, η π. υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου, οι βουλευτές κ. Κ. Σκρέκας, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, οι π. βουλευτές κ. Ζέττα Μακρή, Ασημίνα Σκόνδρα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, οι δήμαρχοι κ. Φ. Αλεξάκος, Γ. Κωτσός, Αθ. Σκάρλος, Δ. Τσιαντής και Λ. Τσιβόλας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λ. Τσιούκης καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη.

Μηνύματα απέστειλαν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης, ο π. πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας και ο π. βουλευτής Π. Σιούφας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass