Μεγάλες οι ελλείψεις γιατρών στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2015 18:14

Το υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο για μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας και ζητάει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη γιατρών ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρονται τα εξής :

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει το υπουργείο υγείας και την 5η ΥΠΕ, για τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Λάρισα, οι οποίες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν εξυπηρετούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί δεν πληρώθηκαν τα οφειλόμενα αρκετού χρονικού διαστήματος.

Συγκεκριμένα από τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Λάρισα, λείπουν εντελώς οι εξής ειδικότητες: Οδοντίατρος, Πνευμονολόγος, Δερματολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ρευματολόγος, Ακτινολόγος, Ψυχίατρος, Γυναικολόγος (αφού η μια που υπήρχε βρίσκεται σε άδεια).

Επίσης σε μια σειρά άλλες ειδικότητες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού υπάρχει μόνο 1 γιατρός όπως (Ορθοπεδικός, Καρδιολόγος, Παιδίατρος), Μικροβιολόγος πάει μια φορά τη βδομάδα, ενώ ο Ραδιολόγος αν λείψει θα κλείσει το ιατρείο.

Ενώ στον ορίζοντα δεν φαίνεται πουθενά να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις με πρόσληψη νέων γιατρών, αφού για ολόκληρη τη χώρα στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα είναι ελάχιστες οι προσλήψεις σε σχέση με τις ανάγκες.

Σοβαρές είναι επίσης οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό-αιματολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα να μην γίνονται κάποιες εξετάσεις, γεγονός που αναγκάζει αρκετούς ασφαλισμένους να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και να πληρώνουν γι’ αυτές.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από το υπουργείο υγείας και την 5η ΥΠΕ, να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης γιατρών όλων αυτών των ειδικοτήτων για τις ανάγκες λειτουργίας των ιατρείων του ΠΕΔΥ στη Λάρισα, όπως και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και στην εξασφάλιση των αντιδραστηρίων για το μικροβιολογικό-αιματολογικό εργαστήριο, όλων των αναλώσιμων και του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass