Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 21:32

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσαν τα λεχθέντα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας περί υποκίνησης των πρόσφατων επεισοδίων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.


Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, ο κ. Δασκαλόπουλος παρήγγειλε χθες προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Προκειμένου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - να διερευνηθεί αν τελέσθηκαν οι αξιόποινες πράξεις, της διέγερσης σε ανυπακοή ή και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, όπως προβλέπονται στα άρθρα 183 και 184 του νέου Ποινικού Κώδικα ή και τυχόν άλλες πράξεις όπως και τον εντοπισμό των δραστών.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως σημειώνεται και στο χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τα κρούσματα κορονοϊού στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται και στην ολιγόωρη ένταση που προκλήθηκε στη συνοικία.
Όπως είναι γνωστό, οι αντιδράσεις προκλήθηκαν αρχικά από μερίδα Ρομά - κατοίκων της συνοικίας με αφορμή τη μεταφορά σε Κέντρο Αποκατάστασης άλλων Ρομά που διαγνώσθηκαν ότι νοσούν από τον κορονοϊό, ένταση που κλιμακώθηκε καθώς μερίδα αντιδρώντων κατοίκων έκλεισε τον δρόμο, καίγοντας κάδους απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο λοιπόν της προχθεσινής συζήτησης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μετέφερε την εκτίμησή του περί υποκίνησης των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη συνοικία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εκτιμώ ότι πίσω από τα γεγονότα υπήρξε υποκίνηση», ενώ επικαλέσθηκε και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία διενεργείται έρευνα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.. Δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονταν, μέχρι χθες τουλάχιστον, στην πραγματικότητα, αφού δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια επίσημη έρευνα με την έννοια του σχηματισμού δικογραφίας, πέραν της άτυπης διερεύνησης των γεγονότων. Δεδομένο που αλλάζει πλέον μετά και τη χθεσινή παρέμβαση Δασκαλόπουλου.
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καταδίκασαν τα επεισόδια στη συνοικία, με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει πως τα επεισόδια «προέκυψαν ξαφνικά. Από την προηγούμενη ημέρα, φαινόταν ότι κάτι σιγόβραζε, αλλά οι εξελίξεις ξάφνιασαν τους πάντες. Εκτιμώ και εγώ ότι πίσω από τα γεγονότα υπήρξε υποκίνηση και γνωρίζω ότι προχωρά σχετική έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση από την Αστυνομία. Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς συγγενείς θύματος στον οικισμό λένε πως δεν υπάρχει κορονοϊός, όπως και το πώς έφτασαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για τεστ αντισωμάτων. Ακούστηκαν περίεργα και πρωτοφανή πράγματα στη διάρκεια της έντασης της περασμένης Παρασκευής. Κυριάρχησαν τα fake news» κατέληξε ο δήμαρχος.
Να σημειωθεί πως τη θέση περί υποκίνησης των γεγονότων υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», Κων. Βαϊούλης καταγγέλλοντας ως υποκινητή ΜΚΟ, χωρίς να την κατονομάσει.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass