«Πήγαμε καλά με τον κορονοϊό, δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ * ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 21:09

Πολλά ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και μία προτροπή στον κόσμο «να μην χαλαρώσει τώρα που έληξαν τα περιοριστικά μέτρα και να συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ακόμη ο

Covid-19» περιλάμβανε η τοποθέτηση του Κώστα Αγοραστού στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αρχικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε το σώμα για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την περιφερειακή αρχή, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έλαβε και ας μην προβλέπονταν από τις αρμοδιότητές της. Ακολούθως ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε θερμά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, τους δωρητές που ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και το προσωπικό της Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Υγείας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εν συνεχεία έκανε προσωπική αναφορά σε όσους συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που βιώσαμε με την εμφάνιση κρουσμάτων και ανήκουν στην περιφερειακή αρχή, όπως οι γιατροί -περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κομνός, Πινακάς, Νάτσινα, Ρογγανάκη, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους οικισμούς των Ρομά, όπως επίσης και στη γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Παπαδάμου «στην οποία υποκλίνομαι» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Τσιλιμίγκας εμφανίστηκε συναινετικός στην τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας «ευτύχημα το γεγονός ότι το τσουνάμι που περιμέναμε δεν ήρθε στη χώρα μας», εξέφρασε την άποψη ότι «η Παναγία προστάτευσε την Ελλάδα», ευχαρίστησε τον Κώστα Αγοραστό που «έφερε το Άγιο Φως στην περιοχή μας», χαρακτήρισε «ήρωα τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα για το πώς αντιμετώπισε την περιπέτειά του» και ζήτησε να παραμείνουν όλοι άγρυπνοι για τη συνέχεια.
Αντιθέτως επικριτικός προς την περιφερειακή αρχή, γιατί «δεν διεκδίκησε την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας από την κυβέρνηση» εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος ανέφερε πως «ο κορονοϊός θα φύγει, αλλά τα προβλήματα θα μείνουν και αυτά δεν λύνονται με αγαθοεργίες».
Στη δευτερολογία του ο κ. Αγοραστός, σχολιάζοντας την κριτική Τσιαπλέ απάντησε ότι «περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μας το γεγονός ότι θεωρείτε πως όλα τα προβλήματα της χώρας μπορεί να τα λύσει η περιφερειακή αρχή. Να είσαστε σίγουρος ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας...». Έκανε εκτεταμένη αναφορά σε όλα όσα πραγματοποιήθηκαν –με ευθύνη της Περιφέρειας- ιδιαίτερα στους οικισμούς των Ρομά σε όλη τη Θεσσαλία, με την έγκαιρη λήψη των προστατευτικών μέτρων των 20.000 περίπου τσιγγάνων σε όλη τη Θεσσαλία, διευκρίνισε πως «ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα επιβίωσης στους οικισμούς των Ρομά, αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης των δήμων με τα αρμόδια υπουργεία», και δεσμεύτηκε ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στη συνέχεια, στις κλειστές δομές και μεγάλες επιχειρήσεις για την προστασία των εργαζομένων».
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Με αφορμή την ερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για την τύχη του περιφερειακού του Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών, ώστε με πιέσεις και ερωτήσεις στη Βουλή να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες με τις εκκρεμείς μελέτες που βρίσκονται στα συρτάρια των υπουργείων και να ανατεθούν στην Περιφέρεια. Αν και πόσες μελέτες μπορεί να συντάξει και το αρμόδιο προσωπικό της Περιφέρειας, όταν έχει να διεκπεραιώσει πολλές δεκάδες μεγάλα έργα στη Θεσσαλία. Δυστυχώς, ενώ έχουμε αναλάβει τις περιφερειακές οδούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, ο αντίστοιχος του Βόλου έμεινε βαλτωμένος στο υπουργείο. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή αποτελεί βαρίδιο, όχι γιατί δεν θέλουν στην Αθήνα, αλλά δεν μπορούν, καθώς έχουν να δρομολογήσουν χιλιάδες σχετικές μελέτες, από όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από την πλευρά της η κ. Αράπκουλε ρώτησε «πού βρίσκονται οι μελέτες για τους δρόμους Λάρισα- Φάρσαλα και το φράγμα Αγιονερίου Ελασσόνας, με τον κ. Αγοραστό να απαντά ότι «η πλήρης μεταβίβαση των μελετών για τον δρόμο Λάρισα -Φάρσαλα δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας με προϋπολογισμό 1. 600.000 ευρώ την ολοκλήρωση των μελετών από Ζάππειο -Καρυές μέχρι την είσοδο των Φαρσάλων, έχουμε προκηρύξει τη μελέτη από τον κυκλικό κόμβο στην οδό Φαρσάλων στη Λάρισα μέχρι και την παράκαμψη της Νίκαιας και από κει ως και τα Φάρσαλα, ενώ ταυτόχρονα συντηρούμε και βελτιώνουμε την υπάρχουσα οδοποιία. Ελπίζω να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα» κατέληξε ο περιφερειάρχης.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass