Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για άμεσες και 100% αποζημιώσεις

Οργανώνουν ΕΟΑΣΚ και φορείς της Καρδίτσας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:25

Ανοιχτή συνάντηση τοπικών φορέων για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε στον Νομό Καρδίτσας ο κυκλώνας «Ιανός» και την ανάληψη δυναμικής δράσης, πραγματοποίησαν στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Η απόφαση που πάρθηκε μετά από τοποθετήσεις εκπροσώπων συμμετεχόντων φορέων είναι να διοργανωθεί συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας σήμερα Δευτέρα 5/10/2020, στις 12:30 μ.μ.. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Κ., κ. Κώστας Τζέλλας, «πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Καρδιτσιώτες για να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι δεν πρόκειται να μας κοροϊδέψει κανείς»! Κυρίαρχο αίτημα είναι «η αποζημίωση των πλημμυροπαθών στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση». Ειδικότερα, τα βασικότερα αιτήματα που υπογράμμισε ο κ. Τζέλλας είναι:
- Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος των αναγκών των πλημμυροπαθών για άμεση λειτουργία επιχειρήσεων και καταστημάτων.
- Μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες.
- Να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση της λάσπης και άλλων φερτών υλικών της πλημμύρας από τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα χωράφια.
- Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα.
- Να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.
- Να εξασφαλιστεί σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαίρεση, η διαμονή και διατροφή για όσο διάστημα χρειαστεί.
- Διαγραφή τόκων ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων του Νόμου σε Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ-ΟΓΑ-ΟΑΕΕ-ΕΝΦΙΑ.
- Διαγραφή τόκων και γενναίο «κούρεμα» κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
- Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποκατασταθεί η Δημοτική Πινακοθήκη και να διασωθούν τα έργα τέχνης.
Να σημειωθεί ότι οι ομιλητές της συγκέντρωσης στη Δημοτική αγορά μίλησαν για διαχρονικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τις πολύ άσχημες συνέπειες του κυκλώνα στον Νομό Καρδίτσας, οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass