Eιδήσεις απο τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:30

Λιμνοδεξαμένη στο Παλαιομονάστηρο
Για την άρδευση 1.200 στρεμμάτων * Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης

Προχωρούν οι διαδικασίες της δημοπράτησης ενός χρήσιμου έργου που αναμένεται για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Παλαιομονάστηρου», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ. Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις για την αποταμίευση νερού και την άρδευση αγροκτημάτων συνολικής επιφανείας 1.280 στρεμμάτων.
«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Τα έργα παραγωγής είναι έργα ζωής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τι περιλαμβάνει το έργο
Συνοπτικά, στο αντικείμενο περιλαμβάνονται τα εξής επί μέρους έργα:
- Κατασκευή διώρυγας υδροληψίας μήκους 1.200 μ.
- Κατασκευή λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 251.200 μ3.
- Κατασκευή τεχνικών έργων λιμνοδεξαμενής (φρεάτιο υδροληψίας, φρεάτιο τροφοδοσίας και φρεάτιο εισόδου).
- Κατασκευή περιμετρικής οδού λιμνοδεξαμενής.
- Κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου με αντλητικό συγκρότημα.
- Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους περίπου 8.080 μ.
- Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κ.λπ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

Τι δικαιούνται ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις
Σύσκεψη για τις ζημιές στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας

Στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία των κ.κ. αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας, Κων. Νούσιου, των δημάρχων Αργιθέας Ανδρ. Στεργίου, Μουζακίου Θ. Στάθη, Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλου, Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνο, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καραγιάννη, του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Ζυγογιάννη και του οικονομικού επόπτη κ. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου. Οι παραπάνω ενημερώθηκαν από τη γεν. διευθύντρια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κα Μαρία Κλεάνθη, για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον Νομό. Συγκεκριμένα:
Οι ιδιοκτήτες σπιτιών Α’ κατοικίας δικαιούνται:
- 600 ευρώ από τον Δήμο στον οποίο ανήκει η κατοικία που επλήγη, για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών τους (Υπουργείο Εσωτερικών).
- Μέχρι 6.000 ευρώ για την καταστροφή της οικοσκευής που χορηγείται από τον Δήμο στον οποίο ανήκει η κατοικία που επλήγη (Υπουργείο Εσωτερικών).
Οι χρήστες κατοικιών δικαιούνται:
- 5.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ν. 4728/2020, Α’ 186), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που θα υποβάλλουν μέσω gov.gr (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα).
Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν δικαιούνται:
- 8.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ν. 4728/2020, Α’ 186), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που θα υποβάλλουν μέσω gov.gr (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα).
- Από 30% έως 70% αποζημίωση επί των ζημιών που θα δηλώσουν (π.χ. καταστροφή εμπορευμάτων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.λπ.) (Υπουργείο Οικονομικών).
Επίσης συντάσσεται Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής (Δωρεάν Κρατική Αρωγή και Άτοκο Δάνειο) για την επισκευή ή την ανακατασκευή των πληγέντων κτιρίων, καθώς και αποζημίωση, με τη μορφή Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, για την αντικατάσταση βλαβέντος λέβητα, καυστήρα, κυκλοφορητή ή και εξοπλισμού μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

 

Κόμβοι - ανάσα στα Τρίκαλα
Μέσω ΠΕΠ Θεσσαλία και στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης

Με την ένταξη του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ» από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, αλλάζει η εικόνα της πόλης στον κόμβο Ελευθερίας, στον ποδηλατόδρομο και την οδό Καποδιστρίου και στην οδό Γαριβάλδη. Πρόκειται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή για ένα τριπλό, σημαντικό κυκλοφοριακό έργο. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να διευκολύνουν στο εξής την κίνηση οχημάτων, πεζών, ποδηλατών, με δεδομένη την αλλαγή της κυκλοφορίας και τις νέες ρυθμίσεις. Η ένταξη του έργου από τον κ . Αγοραστό έγινε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος - Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, τονίζοντας τη σημασία για την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στα Τρίκαλα. Εξάλλου το έργο έχει ενταχθεί στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, δείχνοντας τη σημασία του για τη βελτίωση της κίνησης στην πόλη.
Το έργο είχε μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και άμεσα προωθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να δοθούν τα 1.230.200 ευρώ, που είναι ο προϋπολογισμός.
Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων συνοδεύει το έργο με παρεμβάσεις από ιδίους πόρους (60.000 ευρώ περίπου) στην οδό Γαριβάλδη. Απομένει, πλέον, η έναρξη των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου, ώστε να ξεκινήσει και η κατασκευή του.
Το έργο περιλαμβάνει «παρεμβάσεις αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του αστικού χώρου της πόλης των Τρικάλων».

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass