Ανησυχία για τους «θετικούς» πρόσφυγες

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στο Καστρί - Λουτρό -Αναστέλλει τη δράση του -για 45 ημέρες- το Δ.Σ. του υπό παραίτηση τοπικού Εξωραϊστικού -Δηλώσεις στην «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:14

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Όμηροι ουσιαστικά των προσφύγων είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στο Καστρί - Λουτρό

στα παράλια της Λάρισας με τα τρία κρούσματα που αρχικά βρέθηκαν στους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή χωρίς υγειονομικό έλεγχο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καστρί - Λουτρό σε έκτακτη συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή τους ομόφωνα αποφάσισε:
Να αναστείλει όλες τις εργασίες του Συλλόγου για διάστημα 45 ημερών πλην της σελίδας μας στο FB.
Επίσης να παραμένει το Δ.Σ. σε καθεστώς υπό παραίτηση για 45 ημέρες.
- Αν μετά την παρέλευση των 45 ημερών δεν μετακινηθούν οι μετανάστες από το Καστρί ή αντικατασταθούν από νέους το Δ.Σ. παραιτείται οριστικά.
- Μετά τη διαπίστωση των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού και της ελεύθερης κυκλοφορίας των μεταναστών ζητήθηκε τεστ για όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις ή δικαστικές ενέργειες δεν υπερψηφίστηκαν γιατί κρίθηκαν η μεν πρώτη επικίνδυνη και ανέφικτη με τη σημερινή συγκυρία (Covid-19), η δε δεύτερη χρονοβόρα και πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες.
Επίσης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων.
Σύμφωνα με δήλωσή του στην «ΕτΔ», ο πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου «Καστρί - Λουτρό» κ. Γιώργος Σαπουντζής ενημέρωσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα Δευτέρα να γίνει γενική εξέταση όλων των κατοίκων του οικισμού καθώς και των επαγγελματιών.
 Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί έξω από το ξενοδοχείο «Καστρί» μετά από συνεννόηση του συλλόγου με τον Δήμο Τεμπών από τις 9.30 το πρωί. Εκεί συνεργεία του ΕΟΔΥ θα κάνουν τους σχετικούς ελέγχους.
Aκόμα αποφασίστηκε ο σύλλογος να προχωρήσει ακόμα και σε μηνύσεις κατά όλων των υπευθύνων που αποφάσισαν για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη Λέσβο στην περιοχή Καστρί Λουτρό της Λάρισας χωρίς να έχουν ελεγχτεί υγειονομικά για τον κορονοϊό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass