ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ:

Μην μας αφήνετε μόνους

Εκκληση των επαγγελματιών προς τον δήμαρχο Τυρνάβου -Ζητούν στήριξη για την απώλεια εισοδήματος λόγω καραντίνας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:15

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί επαγγελματίες του Αμπελώνα, ιδιαίτερα στον χώρο της εστίασης.

Από τις αρχές Αυγούστου, στην πόλη του Αμπελώνα επεβλήθησαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού, μέτρα που σε μεγάλο βαθμό συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, μπαρ, ταχυφαγεία, ταβέρνες κ.λπ.) να πλήττονται βαρύτατα.
Με όλη αυτήν την εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ο δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Αμπελώνα και οι καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος προχώρησαν σε κινήσεις, ώστε να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες κινδυνεύουν κυριολεκτικά με λουκέτο εάν δεν στηριχθούν από την Πολιτεία.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συνάντηση με τον δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Ιωάννη Κόκουρα και στελέχη της δημοτικής αρχής, όπου αναπτύχθηκαν με κάθε λεπτομέρεια τα αιτήματα των Αμπελωνιτών επαγγελματιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των επαγγελματιών του Αμπελώνα με τον δήμαρχο, κ. Ιωάννη Κόκουρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σπύρος Γκατζηρούλης, με επιστολή του που επέδωσε εκ μέρους της διοίκησης, αλλά και όλων των συναδέλφων αναλύει τα προβλήματα σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, από την πρώτη στιγμή, συνταχθήκαμε με τις εισηγήσεις των ειδικών και παρά την οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα καταστήματά μας, τηρήσαμε και τηρούμε απαρέγκλιτα όλες τις υγειονομικές οδηγίες.
Μέσα σ΄ αυτό το διάστημα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε, μας διαβεβαιώσατε ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα βρίσκεται στο πλευρό μας και θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ενίσχυσης για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας. Ωστόσο έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες και ακόμη δεν έχουμε δει να λαμβάνεται κανένα ενισχυτικό μέτρο.
Δεν είναι δυνατόν, κ. Δήμαρχε, μετά από όλη αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση, που βίωσε η πόλη του Αμπελώνα και κυρίως τα καταστήματά μας που απασχολούν δεκάδες εργαζομένους, να μας αφήνετε μόνους. Δεν είναι δυνατό, δύο μήνες μετά να μην έχουμε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις σας.
Στα Φάρσαλα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι δημοτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες για την απαλλαγή δημοτικών τελών στα αντίστοιχα καταστήματα, ως μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον πληττόμενο κλάδο μας. Το ίδιο αναμένουμε και από εσάς.
Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για τους μήνες που εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των καταστημάτων μας, δεν πρόκειται να μεταβάλει την ήδη αρνητική κατάσταση στην οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε, αλλά θα λειτουργήσει ως μία ένεση ψυχολογίας πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον αγώνα.
Ευελπιστούμε στην αναγνώριση του δίκαιου αιτήματός μας και στις άμεσες δικές σας ενέργειες», καταλήγει στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Τυρνάβου, ο κ. Σπύρος Γκατζηρούλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass