ΣΟΦΑΔΕΣ

Αρνητικά τα δείγματα παιδιών και δασκάλων στο 2ο δημοτικό

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 17:15

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο Δήμος Σοφάδων ενημέρωσε τους δημότες για την ύπαρξη ενός κρούσματος κορονοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.

Μετά από συνεννόηση του Δήμου με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων το σχολείο έμεινε κλειστό τη Δευτέρα 5/10/2020. Ήδη την Κυριακή πραγματοποιήθηκε απολύμανση.
Το πρωί της Δευτέρας στον χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Αθ. Παππά, του προέδρου των Σοφάδων κ. Ντίνου Σακκά, του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Αθανασόπουλου, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου.
Στη συζήτηση οι γονείς έθεσαν επιτακτικά το αίτημα, πέραν της 14ήμερης καραντίνας που προβλέπεται, να γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος που εντοπίσθηκε το κρούσμα, καθώς επίσης στον εκπαιδευτικό της συγκεκριμένης τάξης και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που δίδαξαν στην αίθουσα.
Παρότι μια τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται, ο Δήμαρχος Σοφάδων δεσμεύθηκε ότι εφόσον εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων τα τεστ θα πραγματοποιηθούν με το κόστος να το αναλαμβάνει η Σχολική Επιτροπή. Ο ίδιος ζήτησε την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς του ιού.
Έγινε τελικά δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές του παιδιού καθώς και στους εκπαιδευτικούς. Ελήφθησαν συνολικά 22 τεστ και αργά το απόγευμα της Τρίτης έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα που ήταν αρνητικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass