Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 15:06

Δικάζονται επειδή έγραψαν στον Πηνειό σύνθημα γιατο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ 4 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ καλεί σε κινητοποίηση μεθαύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ.

στην Κεντρική πλατεία, ζητώντας «την απόσυρση των κατηγοριών και την άμεση αθώωση των 4 στελεχών του» που δικάζονται με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς». Τα 4 στελέχη του ΚΚΕ είχαν συλληφθεί από την αστυνομία τον Σεπτέμβριο του 2018 επειδή έγραφαν προπαγανδιστικά συνθήματα για το Φεστιβάλ ΚΝΕ. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Λάρισας αναφέρει: «Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα καταργούσε τα ΜΑΤ, εφάρμοσε το «νόμος και τάξη» απέναντι στον λαό μας, υπερασπίστηκε το τοιχίο γύρω από τον Πηνειό από τα προπαγανδιστικά συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το άγαλμα του Τρούμαν από τις μπογιές των σπουδαστών και των μαθητών διαδηλωτών και φυσικά την εργοδοσία, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες με την απόφαση για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Όπως όμως λένε «το Κράτος έχει συνέχεια», η ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα χτύπησε την πορεία των υγειονομικών, αυτών που αποκαλεί «ήρωες», έστειλε τα ΜΑΤ και τις «Αύρες» στα νησιά για να επιβάλλει την κατασκευή «κλειστών» κέντρων κράτησης μεταναστών και προσφύγων, ψήφισε ανάμεσα σε άλλα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στέλνει την αστυνομία έξω από το σχολεία για να καταστείλει τις μαθητικές καταλήψεις προχωρώντας σε συλλήψεις και προσαγωγές σε όλη τη χώρα και προχωράει την εκδίκαση της υπόθεσης των 4 κομμουνιστών για το βάψιμο συνθημάτων σε τοίχους. Βέβαια το πόσο βαθιά ταξική είναι η δικαιοσύνη και η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, του αστικού Κράτους που «έχει συνέχεια» φαίνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής της. Αυτή η ταξική πολιτική, η πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, έχει έναν βασικό αντίπαλο, το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, αυτό φοβούνται, αυτό έχουν απέναντί τους, για αυτό ενισχύουν τα κατασταλτικά μέτρα, γιατί ξέρουν ότι παρόλο που σήμερα μπορεί ο λαός να μην έχει πάρει ακόμα απόφαση να σηκώσει αποφασιστικά το κεφάλι του και τη γροθιά του, αλλά όταν το κάνει, θα φέρει τα πάνω κάτω. Αυτό φοβούνται. Όμως οι κομμουνιστές που παλεύουμε στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού λαϊκού κινήματος, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε».

 

Προσλήψεις και φωτορεπόρτερ ζητούν οι Δήμοι
Η ΚΕΔΕ ΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Να αποσύρει η Κυβέρνηση άρθρα του Ν/Σ-“σκούπα” αιτήθηκε η ΚΕΔΕ στη Βουλή, κατά την ακρόαση Φορέων την Παρασκευή ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το αίτημα για: Α) «Την απόσυρση του άρθρου που αναφέρεται στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα και να συμπεριληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών». Β) «Την απόσυρση» του άρθρου 48 (βλ. “Εκκλησία–Δήμοι: 1-0. Αντίο στα έσοδα των Δήμων από ναούς εντός κοιμητηρίων”) , «ώστε να συζητηθεί με προαπαιτούμενο οι πόροι που χάνονται να αντικατασταθούν». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ κατέθεσε και πρόταση τροποποίησης του άρθρου για τους Συμβούλους/Συνεργάτες Δημάρχων, ώστε «να προβλεφθεί η πλήρωση μιας επιπλέον θέσης με δημοσιογράφο ή φωτορεπόρτερ, σε όλους τους Δήμους ανεξαρτήτως πληθυσμού, με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Επαγγελματικής Δημοσιογραφικής Ένωσης ή της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.)».
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των Υπηρεσιών Δόμησης, ζήτησε να ψηφιστεί διάταξη για «πρόγραμμα επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων», για τον «σχεδιασμό και την εφαρμογή» του οποίου να «συνάπτεται προγραμματική σύμβαση» ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ - ΕΕΤΑΑ, με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης». Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι για το άρθρο της υπαίθριας διαφήμισης, που αναθέτει στους Δήμους την ευθύνη να ξηλώνουν παντού τις παράνομες διαφημίσεις «ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα του Φορέα που ανήκει η οδός», η ΚΕΔΕ επίσημα στη Βουλή δεν αναφέρθηκε καθόλου, ούτε στο Υπόμνημα, ούτε προφορικά, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά, σαν να μην υπάρχει. Ομοίως, καμία αναφορά δεν έγινε στο άρθρο που, εν μέσω κορονοϊού, εισάγει πάγια διαδικασία, ώστε στους ΟΤΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) να μην δίνονται στους εργαζομένους, αλλά να αποτιμώνται σε χρήμα.
Πηγή: airetos.gr

 

 Νέοι υποδιευθυντές σχολείων

ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Τοποθετήθηκαν σε κενές θέσεις Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σύμφωνα με απόφαση της προσωρινής διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αικ. Καραγιώργου. Συγκεκριμένα οι τοποθετήσεις έγιναν ως εξής:
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, 55ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΠΙΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΖΑΝΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, 20ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΑΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, 32ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΟΚΑ ΠΑΓΩΝΑ, 33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΧΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΖΙΟΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ.

 

Εργα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τεμπών

ΥΨΟΥΣ 2,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με 2,2 εκατομμύρια ευρώ βελτιώνει την οδική ασφάλεια σε δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους του Δήμου Τεμπών η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου «Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Τεμπών» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στον Δήμο Τεμπών» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε χρήσιμα έργα, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. Σκοπός των εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

 

Οριστικοί πίνακες προσλήψεων στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Λάρισας

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στο  ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ του ΟΑΕΔ, για το έτος κατάρτισης 2020-21. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν την κατάταξή τους με τον αριθμό (ID) της αίτησης που υπέβαλαν. Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις» στον ιστότοπο του Οργανισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr. Ο ΟΑΕΔ για πρώτη φορά υλοποίησε τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με σκοπό να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

 

Παραιτήθηκε ο κοινοτάρχης Αμπελακίων Ι. Ταζές

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Πράξη έκανε τη δήλωσή του στην «Ε» ότι «θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ανεκδιήγητη μετεγκαταστάση προσφύγων και μεταναστών, εν κρυπτώ και εν μέσω της νυκτός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελακίων Ιωάννης Ταζές.
Με επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, ο κ. Ταζές αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, μετά λύπης μου υποβάλλω την παραίτησή μου από το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελακίων, με άμεση ισχύ, για λόγους υγείας και για λόγους διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους οι οποίοι αποφάσισαν την ανεκδιήγητη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών – εν κρυπτώ και εν μέσω νυκτός – χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτούν και να ενημερώσουν τόσο τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, όσο και το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελακίων.
Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω ως πρόεδρος το Τοπικό Συμβούλιο αυτής της Ιστορικής Κοινότητας επί ένα έτος, και απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου για διαρκή επιτυχία στο επόμενο Τοπικό Συμβούλιο. Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συγχωριανούς μου που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις προηγούμενες τοπικές εκλογές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου με ειλικρίνεια, εντιμότητα και χωρίς διακρίσεις έναντι όλων. Σας εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια στο επιτυχημένο έργο σας».

 

«Δεν ξεχνάμε, ούτε κάνουμε πίσω!»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών και συνολικά τους μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος να παραστούν στην σημερινή κινητοποίηση στις 10:00 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια στη Λάρισα, μέρα απόφασης για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
«Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του Φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία»!
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
«Έχουν περάσει ήδη πεντέμισι χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ακόμα οι εγκληματίες – δολοφόνοι συνεχίζουν να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος κυκλοφορώντας ελεύθεροι.
Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.
Το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα απομονώσει τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, τη σαπίλα του ντουνιά και θα τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

 

Επιχορήγηση 600.000 ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων

ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγούνται 75 Δήμοι της χώρας από τον “Φιλόδημο ΙΙ”, με συνολικό ποσό 29.000.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος». Ο Δήμος Λαρισαίων επιχορηγείται με το ποσό των 600.000 ευρώ. Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι:
- οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και κατ’ εξαίρεση οι Δήμοι Φυλής, Ασπροπύργου, Τανάγρας, Ωρωπού, Άργους- Μυκηνών, Καισαριανής, Αλεξάνδρειας, Σουφλίου, Ευρώτα και Θάσου.
Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της απόφασης γίνεται από τους Δήμους. Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων μηχανημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ «Τεχνικές Προδιαγραφές» της απόφασης.


Ακόμη 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία

Σε διψήφια νούμερα παραμένουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας, που κατέγραψε χθες 16 νοσούντες.
Στη Λάρισα καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα επέστρεψε από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ ένα ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος. Τέλος ένα κρούσμα εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν επιστροφής από άλλη γεωγραφική περιοχή. Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα, στην περιοχή της Καρδίτσας 3 κρούσματα, στην περιοχή του Βόλου άλλα 3 και 1 στη Σκιάθο.


Παράταση για την υποβολή δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. δίνεται παράταση έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στους αγρότες για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον Μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» στα υποκαταστήματα Λάρισας, Λαμίας, Πάτρας και Αγρινίου, όσον αφορά τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου και ΚΟΕ.


Εκδηλώσεις μνήμης σε Γαλήνη και Πλατύκαμπο

Εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από την εκτέλεση των δημοτών Γαλήνης και Πλατυκάμπου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής θα γίνουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.
Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Χαραλάμπους. Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο Ηρώο πεσόντων στη Γαλήνη και στη συνέχεια, στις 11:30, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Πλατύκαμπο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass