Οι πλημμύρες έφεραν κουνούπια!

ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 15:04

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Η καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την επαρχία Φαρσάλων και δημιούργησε τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της και άλλα προβλήματα που διαπιστώθηκαν με το πέρασμα των ημερών. Ένα από αυτά που ταλαιπωρεί τους πολίτες, είναι η μεγάλη αύξηση κουνουπιών στις πληγείσες περιοχές των χωριών του πρ. Δήμου Ενιπέα, ενώ υπάρχουν αναφορές από δημότες ακόμα και μέσα στην πόλη των Φαρσάλων.
Μάλιστα γίνεται λόγος ότι η όχλησή τους είναι μεγάλη ακόμα και μέσα στην ημέρα, ενώ όταν πέφτει το σκοτάδι, ο πληθυσμός τους σχεδόν διπλασιάζεται δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία καθώς, ως γνωστόν, τα κουνούπια συχνάζουν στα λιμνάζοντα νερά με αποτέλεσμα να μεταφέρουν διάφορες εστίες μόλυνσης που έχουν αναπτυχθεί στις συγκεκριμένες τοποθεσίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ
Χθες, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γεωπονικό γραφείο του Δήμου Φαρσάλων, έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιούνταν ψεκασμοί κατά των κουνουπιών περιμετρικά των οικισμών του Δήμου Φαρσάλων, που επλήγησαν από την πλημμύρα, με ειδικά σκευάσματα από ειδικά συνεργεία κουνουποκτονίας κατά τις βραδινές ώρες.Η ΛΑ.ΣΥ.
«Τα κουνούπια αποτελούν μεγάλη απειλή για τον νομό Καρδίτσας, γι΄αυτό είναι κατεπείγουσα ανάγκη η Περιφέρεια Θεσσαλίας να κάνει ψεκασμούς».
Αυτά αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τον Νομό Καρδίτσας στις 19/9/2020, ανάμεσα στις άλλες συνέπειες της για τον λαό, έφερε ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για την υγεία του λαού. Πρόκειται για την εμφάνιση μέρα και νύχτα, μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών στην πόλη και στον Νομό Καρδίτσας, τα οποία είναι όχι απλά ενοχλητικά, αλλά επικίνδυνα για την υγεία του λαού, αφού μπορεί να μεταφέρουν από διάφορες εστίες μόλυνσης που έχουν διαμορφωθεί μετά την πλημμύρα, διάφορες ασθένειες (ιός του Νείλου, κ.α.). Δυστυχώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι αρμόδια για την κουνουποκτονία, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάτι, για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στον Νομό Καρδίτσας. Επίσης να προχωρήσει άμεσα στη συλλογή και ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων που κείτονται σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας, μετά την πλημμύρα και αποτελούν εστία μόλυνσης».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass