«Οι Ελληνες να είναι ήσυχοι. Ολα θα πάνε καλά»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, ΑΤΑ, ΕΚΑΕ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 21:00

Του Κώστα Γκιάστα Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

«Οι ένοπλες δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος.

Υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι. Όλα θα πάνε καλά». Με αυτά τα λόγια έστειλε το δικό του μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε χθες εκτάκτως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος. Λόγια που αποκτούν ξεχωριστή σημασία, καθώς καταγράφονται την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα, τόσο στη θάλασσα (Oruc Reis), όσο και στον αέρα (περίπτωση αεροσκάφους με τον υπ. Εξωτερικών, Ν. Δένδια) χτυπάει «κόκκινο».
Ο κ. Φλώρος είχε μια σειρά επιχειρησιακών συσκέψεων, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Ε.Κ.Α.Ε.) στο Κουτσόχερο και στην 1η Στρατιά, ενώ συναντήθηκε τόσο με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, όσο και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μάλιστα ο στρατηγός δήλωσε σχετικά πως η παρουσία του εκεί, μόνο τυχαία δεν είναι «αλλά έρχεται προς επίρρωση της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαχρονικά, έχει ισχυρή παρουσία με πολλά έργα και δράσεις επ’ ωφελεία του Στρατεύματος. Εμείς με τη σειρά μας στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρις ότου αποκατασταθούν όλες οι υποδομές της Περιφέρειας».  
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε, με αφορμή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα που συνδυάστηκαν με καταστροφές για τη Θεσσαλία, πως «από την πρώτη στιγμή που ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έπληξε τη Θεσσαλία είχαμε άμεση επικοινωνία και συνεχή ροή πληροφοριών με τον Στρατό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί μας βοήθησε σε διασώσεις ανθρώπων που χωρίς τη δυναμική επέμβασή του, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν, αλλά και στην αποκατάσταση γεφυρών. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία και αν χρειαστεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια και άλλων γεφυρών «μπέλεϋ», για τις ανάγκες της Περιφέρειας, αλλά και του Στρατού».
Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Φλώρου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μας επισκέπτεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί δημιουργικά, από την εποχή που ήταν διοικητής στην 1η Στρατιά. Κάνουμε πολλά έργα τα οποία συνεχίζονται, όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μάλιστα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και της 1ης Στρατιάς έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Ευρωπαϊκού Green Deal. O Στρατηγός Φλώρος είναι ένας αρχηγός που καλείται να επιτελέσει ένα μεγάλο έργο και να διαχειριστεί τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα, στο μικρότερο χρονικό διάστημα, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες κάνουν το καθήκον τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς φόβο» τόνισε ο Κ. Αγοραστός.
Στη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Β. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, Χρ. Καλομπάτσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Ν. Λιούπας.
ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στο Επισκοπείο. Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την «κοινή αίσθηση του Ελληνικού Λαού για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων» ευχαριστώντας τον στρατηγό για τη στάση του στο παρελθόν κρίσιμο διάστημα. Δήλωσε δε, ότι «Εκκλησία και Ένοπλες Δυνάμεις συμπορεύονται στον κοινό αγώνα της προστασίας του Λαού μας από τους κινδύνους και εξέφρασε την ευχή η Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει και να περιφρουρεί το ευσεβές Έθνος μας».
Απαντώντας ο κ. Φλώρος, εξέφρασε τη βούληση των Ενόπλων Δυνάμεων «να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της Εθνικής μας κυριαρχίας και τηρώντας απαράγραπτα τα δικαιώματα του Ελληνισμού».
Ο κ. Ιερώνυμος του προσέφερε μία εικόνα του πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ από την πλευρά του ο στρατηγός επέδωσε στον κ. Ιερώνυμο την αναμνηστική πλακέτα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass