Σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στον Δήμο Λαρισαίων

Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ * ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2020 20:20

Οικονομική ενίσχυση για την αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), θα λάβουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων για το 2020, καθώς δεν κατέστη δυνατό να γίνει η προμήθειά τους εντός του έτους, λόγω ενστάσεων που κατατέθηκαν και καθυστέρησαν

την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χθες από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Αθαν. Αδαμόπουλο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κων. Αργυρόπουλου (“Λάρισα Μπροστά”).
Στη χθεσινή συνεδρίαση που αφορούσε μόνο τη συζήτηση ερωτήσεων που κατατέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούτσο ότι προτάθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» η χρηματοδότηση μελέτης αντισεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε αντισεισμικό έλεγχο των σπιτιών τους.
Στο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας που αφορά στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και σεισμού αναφέρθηκε τέλος ο κ. Ζαούτσος, απαντώντας σε ερώτηση των κ. Δημ. Γεωργάκη και Κων. Αργυρόπουλου, όπου επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά η Πολιτική Προστασία από το κράτος.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα: «Προσθήκη αιθουσών προκάτ στο Γυμνάσιο Γιάννουλης» (ερώτηση του κ. Αθαν. Μαμάκου "Λάρισα Μπροστά") όπου αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Σούλτη, ότι «η εργολαβία σταμάτησε λόγω πολεοδομικού κολλήματος και αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας».
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Την απόσυρση του διαγωνισμού για την αποψίλωση απακάνθωση χέρσων επιφανειών (για την κοπή χόρτων) στον Δήμο Λαρισαίων ζήτησε ο επικεφαλής της ΠΡΑΞΙ κ. Παν. Γούλας, κρίνοντας «υπερβολικούς τους όρους και τα κριτήρια της προκήρυξης, που αποκλείουν όλες τις θεσσαλικές επιχειρήσεις».
Ανάφερε ως παράδειγμα τους όρους: «ο ανάδοχος να έχει 36 εργατοτεχνίτες, 4 γεωπόνους, δασολόγους, τέσσερα ISO κ.ά.».
Αναλυτικά στοιχεία της προκήρυξης παρουσίασαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθ. Αδαμόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος στη Διεύθυνση Πρασίνου Θεοδ. Καφφές, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά γίνεται ένας τόσο μεγάλος και με διάρκεια 3 χρόνων διαγωνισμός και ως εκ τούτου απαιτείται να διασφαλιστεί ότι ο ανάδοχος θα ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες με συγκεκριμένους όρους».
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, σε παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου με αφορμή καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κατά δημοσιογράφου -συνεργάτη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, σχετικά ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον αστυνομικών (σ.σ: βλ. διπλανές στήλες), καταδίκασε το σχόλιο του δημοσιογράφου και ζήτησε «να πάψει να είναι συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας». Την ανάρτηση του δημοσιογράφου καταδίκασε και η δημοτική αρχή, διά στόματος του αντιδημάρχου Γ. Σούλτη, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι «ο δημοσιογράφος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που έκανε».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass