Αγγελάκας: Προϋπολογισμός αντιγραφής και επικόλλησης

ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 17:01

Για προϋπολογισμό «αντιγραφής και επικόλλησης», χωρίς σχεδιασμό και στόχους, με «εμβληματικά έργα να γίνονται παρεμπιπτόντως», αλλά και εκτελέσεις έργων με «πολλές απευθείας αναθέσεις», κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Αγιά Νέα Εποχή»,

εξηγώντας γιατί τον καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς. Μιλώντας συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ιωάννης Αγγελάκας, ανέφερε τα εξής:
Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία σύνταξης του νέου προϋπολογισμού, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας λόγω και της πανδημίας και οφείλουμε να συγχαρούμε την οικονομική υπηρεσία για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης προϋπολογισμού του έτους 2021. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός αυτός που κατατίθεται σήμερα δεν είναι αυτός που ουσιαστικά θα εφαρμοστεί, αλλά θα τροποποιηθεί αρκετές φορές στη διάρκεια του 2021.
Κατά τη δική μας ανάγνωση των στοιχείων που μας παραθέσατε και παρά τον χαρακτηρισμό από στόματος Δημάρχου ως ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού δεν συμφωνούμε στα εξής σημεία:
- Απουσιάζει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας. Έργα καθημερινά χωρίς να έχουν ενταχθεί σε ένα πενταετές πρόγραμμα, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το κοινό. Ούτε λίγο ούτε πολύ γίνονται έργα για τα οποία δεν ξέρουμε ποιος τα ζήτησε. Ούτε και ενημέρωση έχουμε καίτοι εκπροσωπούμε το 48% των δημοτών. Η επιτροπή διαβούλευσης μπορεί «τύποις» να συνεδρίασε αλλά στην ουσία τα μέλη της δεν είχαν κανένα πραγματικό λόγο επί της ουσίας.
- Δεν βλέπουμε κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ούτε στόχους και οράματα για τον Δήμο μας. Μ’ αυτήν την έννοια είναι ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός. Δηλαδή είναι προϋπολογισμός αντιγραφής και επικόλλησης. Αυτή η κατάσταση δεν μας ικανοποιεί. Εκπροσωπούμε την τοπική κοινωνία. Δεν είμαστε υπάλληλοι (του κάθε μηχανισμού) της περιφέρειας ή της κυβέρνησης.
- Βλέπουμε, έργα εμβληματικά για τον Δήμο μας, όπως η είσοδος της πόλης της Αγιάς, να γίνονται στο "παρεμπιπτόντως" χωρίς μελέτη και χωρίς ενημέρωση, με τη χρήση κονδυλίων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες. Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι να διαπληκτίζονται οι περίοικοι μεταξύ τους.
- Παρατηρούμε οι προϋπολογισμοί να εκτελούνται με πάρα πολλές απευθείας αναθέσεις, με κατακερματισμό έργων για να δοθούν με απευθείας αναθέσεις (όπως έγινε με τα φωτιστικά LED για τα 4 διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα).
-Να εκτελούνται με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες «πασπαρτού/διάτοντες αστέρες». Δηλαδή εταιρείες που τα κάνουν όλα, από «φθηνές» μάσκες μέχρι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εταιρείες που ενώ χαίρουν της εμπιστοσύνης του Δήμου για 1-2 χρόνια μετά παύουν να υφίστανται ως επιλογές.
- Παρατηρούμε ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω χαμηλής έκπτωσης τη στιγμή που είχαμε αποδεχτεί και χαμηλότερες για το ίδιο έργο, αναπλάσεις των παραλίων να προχωράνε όσο περιμένουμε να γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και άλλα πολλά.
Κατανοούμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας δήμαρχος ενός «φτωχού» Δήμου όπως ο δικός μας, όμως οι σωστοί καπετάνιοι στα δύσκολα φαίνονται.
Διαφωνούμε με τον τρόπο που διοικείτε τον Δήμο Αγιάς, επομένως καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.

Για την Αγιά 2019-Νέα Εποχή
Ιωάννης Αγγελάκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass