Σε ποια σχολεία θα γίνουν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι

*ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΤΥΠ *ΠΟΙΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 16:25

Αναμένονται σήμερα στη Λάρισα, κλιμάκια των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) προκειμένου να διενεργήσουν δευτεροβάθμιο έλεγχο σε σχολικές μονάδες του Δήμου.


Την επίσπευση των ελέγχων δευτεροβάθμιας αυτοψίας ζήτησε με έγγραφό του προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, προβάλλοντας την επείγουσα κατάσταση για την εκπαίδευση και συγκεκριμένα για τα κτίρια των παρακάτω σχολείων: 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας-13ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, 6ο Γυμνάσιο-6ο Λύκειο Λάρισας, Νέο Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας-39ο Νηπιαγωγείο, 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας-27ο Νηπιαγωγείο, 16ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας-20ό και 43ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Κοιλάδας.
Παράλληλα, σε ενημέρωσή τους προς τους φορείς εκπαίδευσης, οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος και Παιδείας κ. Θωμάς Δαούλας επισημαίνουν πως μετά από επανελέγχους, κατάλληλα για λειτουργία κρίθηκαν τα παρακάτω κτίρια σχολείων:
«-Το 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας (ΕΠΑΛ) μετά από επανέλεγχο του Πρωτοβάθμιου Δελτίου Αυτοψίας κρίνεται κατάλληλο, με οδηγία προς τη Διευθύντρια του σχολείου για μη χρήση των δύο χώρων καθαρίστριας και αποθήκης υλικών καθαρισμού λόγω προβλήματος στη μεσοτοιχία και μέχρι αποκαταστάσεώς του, καθώς και, οδηγίες λήψης μέτρων άρσης επικινδυνότητας σε σημεία του αύλειου χώρου.
Στις σχολικές μονάδες που κρίθηκαν ακατάλληλες, και συγκεκριμένα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά μόνο το παλαιό κτίσμα και τις αίθουσες σε αυτά.
Οι λοιποί χώροι νέων διδακτηρίων κρίθηκαν “κατάλληλοι” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.
Με την παρατήρηση ότι, στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης θα πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση ενός ανοίγματος παραθύρου σε άνοιγμα πόρτας στο πίσω μέρος, καθώς και μέτρα ασφάλειας 1 μέτρου κατ’ ελάχιστον απόσταση από τον τοίχο του παλαιού πέτρινου σχολείου από την εμπρός είσοδο-έξοδο για την ασφαλή εκκένωση αν χρειαστεί. Φυσικά, θα πρέπει να τοποθετηθεί μεταλλική ράμπα προς αντικατάσταση της υπάρχουσας ράμπας που γειτνιάζει με τον τοίχο του πέτρινου σχολείου ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής προσβασιμότητα των ΑμεΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass