ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέες επιτυχίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

Δυναμική εμφανίζεται η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου μέσα απ' την πληθώρα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και απ' τον αριθμό των παραβατικών συμπεριφορών που δυστυχώς συνεχίζουν να διαπιστώνονται.

Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Ιωάννης Ξαφάς, έπειτα από καταγγελίες, εντόπισε και ανέστειλε παράνομη θήρα (εκτός κυνηγετικής περιόδου) αρχικά στην περιοχή Αμπέλια του ΔΔ Βρυναίνης του Δήμου Αλμυρού, όπου και αντιμετώπισε και άρνηση ελέγχου από τους παραβάτες και έπειτα στην περιοχή Ανηλιά του ΔΔ Βρυναίνης του Δήμου Αλμυρού. Ένα ακόμα περιστατικό είναι αυτό που έλαβε χώρα στη θέση Κρίθος του ΔΔ Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ξαφά διαπιστώθηκε παράνομη θήρα, εκτός κυνηγετικής περιόδου, και παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου (εκτός θήκης). Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στον οποίο οι παραβάτες έδειξαν απείθεια διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι ίδιοι στερούνταν και άδεια θήρας.

Ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Στέφανος Χαυδατούρης ανέστειλε παράνομη θήρα που λάμβανε χώρα εντός του μόνιμου καταφυγίου άγριας ζωής Σαρακινού, στη θέση Κωσταρά, στην περιφέρεια Μακρινίτσας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία των θηροφυλάκων του Σώματος της Θεσσαλίας με εκείνο της Στερεάς. Οι Ο.Θ. της Ζ' ΚΟΘ Κατσόγιαννος και Αλτάνης εκτελώντας υπηρεσία αντιλήφθηκαν παράνομη θήρα στα όρια της περιοχής τους με την τοπική κοινότητα Τροβάτου του Ν. Ευρυτανίας. Επικοινώνησαν με τον αρμόδιο θηροφύλακα της ΚΟΣΕ και καθώς εκείνος χρειαζόταν χρόνο να μεταβεί στο σημείο ζήτησε απ' τους θηροφύλακες της ΚΟΘ να παραμείνουν και να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες. Οι λαθροθήρες ελέγχθηκαν, τα όπλα τους κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον θηροφύλακα της ΚΟΣΕ. Όλες οι περιπτώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Μπαλατσός δήλωσε : «Η Ο.Θ. θα εντείνει τη δράση της ενάντια στις παραβατικές συμπεριφορές αλλά σαν κυνηγός ξέρω ότι το φαινόμενο θα παταχθεί μόνο με την αμέριστη συμπαράσταση των κυνηγών. Ο επαγγελματισμός και η απόδοση των σωμάτων της Ο.Θ. είναι πια αδιαμφισβήτητα αλλά μόνο με τη συμπαράσταση και την ευσυνειδησία των φίλων κυνηγών θα επιτευχθούν οι στόχοι μας στο σύνολό τους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass