Εξήντα μέρες χωρίς ΚΤΕΛ για Βόλο - Καρδίτσα - Τρίκαλα

Η επαρχία Φαρσάλων λόγω πτώσης της γέφυρας της Αμπελιάς

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Με τη γέφυρα της Αμπελιάς να μην γνωρίζει κανείς τον χρόνο της ανακατασκευής της, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση ξανά μέσω της Π.Ε.Ο. Φαρσάλων - Βόλου - δρόμου που ενώνει τη Δυτική Θεσσαλία με τη Μαγνησία - έχουν ανακύψει σημαντικά προβλήματα τόσο με τη συγκοινωνιακή αποκοπή των επιβατών, όσο και με τις αγροτικές εργασίες, μεταφορές κ.α..

Εδώ και 60 ημέρες μετά από το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel» από την περιοχή και την πτώση της γέφυρας της Αμπελιάς, έχει σταματήσει η συγκοινωνιακή σύνδεση των ΚΤΕΛ. Τα ΚΤΕΛ εκτελούσαν 3 δρομολόγια καθημερινά από Τρίκαλα προς Βόλο και άλλα 3 δρομολόγια από Βόλο προς Τρίκαλα, με ενδιάμεσο σταθμό τα Φάρσαλα. Αυτή την περίοδο η γραμμή συνεχίζει το δρομολόγιο, αλλά περνώντας από την περιοχή της Λάρισας και αποκόπτοντας ουσιαστικά τα Φάρσαλα από το δρομολόγιο. Η εναλλακτική που θα υπήρχε για να περάσει μέσα από τα Φάρσαλα, ήταν το λεωφορείο να περάσει μέσω των χωριών Βαμβακούς, Ρευματιάς, Σιτοχώρου, Βασιλικών...για να βρεθεί στον Παλαιόμυλο και να συνεχίσει προς Μαγνησία. Για την ώρα, αυτή η εναλλακτική διαδρομή έχει απορριφθεί από τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ. Τη διαδρομή των ΚΤΕΛ χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι Φαρσαλινοί που ήθελαν να μετακινηθούν από τα Φάρσαλα προς Βόλο - Καρδίτσα - Τρίκαλα, αλλά και τα χωριά (έκανε στάσεις), που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής. Φοιτητές από τα Φάρσαλα που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο και καθημερινά εξυπηρετούνταν από τη γραμμή, πλέον θα πρέπει να μεταβούν Λάρισα με τη συγκοινωνία για να καταλήξουν στον Βόλο, χάνοντας ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο ή να μεταβούν με ιδιωτικό μέσο από το οδικό δίκτυο μέσω των χωριών των Φαρσάλων, έτσι ώστε να φτάσουν τελικώς στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τα εργαστήριά τους. Ανάλογη η κατάσταση και προς Καρδίτσα - Τρίκαλα. Επίσης καθημερινά η γραμμή εξυπηρετούσε τη μεταφορά μικρών δεμάτων προς τις περιοχές αυτές.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στους αγρότες. Για παράδειγμα αγρότης από την Αμπελιά Φαρσάλων που θέλει να μεταβεί προς το χωράφι του, σε περιοχή των Ξυλάδων και της Νεράιδας που βρίσκεται μετά την πεσμένη γέφυρα της Αμπελιάς, πρέπει να διασχίσει επιπλέον 17 χιλιόμετρα, δηλαδή περισσότερο από μισή ώρα διαδρομής για να πάει με αγροτικό μηχάνημα και άλλο τόσο για να επιστρέψει, και με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευτεί καθώς το πετρέλαιο κίνησης πωλείται αυτή την περίοδο περίπου στο 1,70 ευρώ/λίτρο.
Συνεπώς μέχρι να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μέσω της γέφυρας Αμπελιάς, πέρα από τον πολύτιμο χρόνο, θα χάνεται και χρήμα από την ήδη πληγωμένη περιοχή των Φαρσάλων και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass