ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: 4.000 ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Θεσσαλία ...εν καμίνω!

* Τιμήθηκαν οι προστάτες του Σώματος, απότιση φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Ματθαίο Μάντζιο

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:19

 

Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια ήταν το φετινό, για το Πυροσβεστικό Σώμα στη Θεσσαλία, με 4.000 συμβάντα και με μεγάλα πυροσβεστικά γεγονότα, που αντιμετωπίστηκαν όμως, τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση εορτασμού των προστατών του Π. Σ. Τριών εν Καμίνω Παίδων, που έγινε στη Λάρισα. Έγιναν όμως και αναφορές στη μνήμη του Λαρισαίου πυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, όπου και εκφωνήθηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του σώματος αντιστράτηγου Βασιλείου Παπαγεωργίου, από τον πυραγό Αποστ. Χαχόπουλο. Με την ημερήσια διαταγή ο αρχηγός του Π. Σ. σημείωνε ότι «Οι άγιοι προστάτες μας, με τη στάση ζωής τους, αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αρετές που οφείλουμε να επιδεικνύουμε και εμείς, ιδιαίτερα σήμερα που η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελούν κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα, που η Πολιτεία και ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλει να διασφαλίζει».

Ακολούθως, προσφέρθηκε καφές στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Εκεί ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας Νικ. Μιχαλάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε το δύσκολο φετινό καλοκαίρι με τα 4.000 συμβάντα και απέτισε φόρο τιμής Ματθ. Μάντζιο. Με τη σειρά του και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, αναφέρθηκε αρχικά στη θυσία του Ματθ. Μάντζιου και υπογράμμισε ότι παρά τα πολλά και μεγάλα πυροσβεστικά συμβάντα του καλοκαιριού, η Θεσσαλία κρατήθηκε ασφαλής, με την επισήμανση ότι υπάρχουν ανθρώπινες ευθύνες. Τέλος, αναφέρθηκε και στις παραλαβές πυροσβεστικών οχημάτων, που αναμένονται ως το τέλος του 2015 και την ένταξη και άλαλων στο ΣΕΣ.

Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης: Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αποστ. Καλογιάννης, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ και του Λιμενικού Σώματος ( ο αρχιπλοίαρχος Αντ. Πάππος νέος διοικητής 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος), ο γενικός διευθυντής αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ταξίαρχος Νικ. Γιανέλλος, ο διευθυντής πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ. Τσιόφας, ο πρώην αρχηγός Π. Σ. Χρ. Σμέτης, ο πρώην θεσσαλάρχης της Πυροσβεστικής Παν. Γάτος, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Χρ. Κέλλα κι από πλευράς των πυροσβεστών, ο διοικητής Π. Υ Λάρισας Κων. Σκούπρας, διοικητές και αξιωματικοί των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Κων. Ασαλουμίδης, το προσωπικό και πολλοί απόστρατοι πυροσβέστες.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass