Ημερίδα για δηλητηριασμένα δολώματα

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2013 21:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:20

Ειδική ημερίδα για τους κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο δίκτυο κατά της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων διοργάνωσε ο «Αρκτούρος», στο πλαίσιο του προγράμματος 09 NAT/ES/000533, με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του προγράμματος με έμφαση στις δράσεις που αφορούν στην κτηνοτροφία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, ενώ παραδόθηκαν οι πινακίδες των τοπικών μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κτηνοτρόφων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, σε ανοιχτή συζήτηση.

 Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κτηνοτρόφων Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από κτηνοτρόφους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 2 στην Ελλάδα (Κρήτης και Τρικάλων) με κοινή συμφωνία και συνέργια για την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, την υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων, καθώς και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass