ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Μεθυσμένοι τουρίστες κάνουν βουτιές... από τα μπαλκόνια

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2016 15:26

ΜΑΔΡΙΤΗ

Πρόκειται για έναν παραλογισμό που ονομάζεται «balconing» και που έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε πολλούς ανθρώπους στην Ισπανία: νεαροί τουρίστες σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κυρίως Βρετανοί, διακινδυνεύουν τη ζωή τους πηδώντας από τα μπαλκόνια για μια... βουτιά στην πισίνα.

Το φαινόμενο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων που οι γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα εκπόνησαν μια μελέτη για το θέμα αυτό.
Συνολικά, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν 46 τραυματίες κατά τη διάρκεια της περιόδου που διήρκησε η έρευνα, από το 2010 έως το 2015: το 60% και πλέον εξ αυτών ήταν Βρετανοί και ακολουθούσαν Γερμανοί και Ισπανοί.
Όλοι τους, με εξαίρεση μία γυναίκα, ήταν άνδρες, ηλικίας κατά μέσο όρο 24 ετών. Είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε κάθε περίπτωση, ενώ το 40% εξ αυτών είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Κατά μέσο όρο, πήδηξαν από ύψος 8 μέτρων. Το «balconing» είναι η επικίνδυνη πρακτική κατά την οποία τουρίστες πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους ή του διαμερίσματός τους για να κάνουν βουτιά στα νερά της πισίνας, όπως επίσης πηδούν προσπαθώντας να περάσουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.
Το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις «επιδημίας» εξήγησε από την πλευρά του ο Χαβιέ Γκονσάλεθ, επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής του Son Espases.
To 2012 το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δημοσίευσε φυλλάδια με τίτλο «αλκοόλ και μπαλκόνια δεν ταιριάζουν». Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν έχει έναν επίσημο απολογισμό του φαινομένου ωστόσο πολλά ισπανικά μμε κάνουν λόγο για «δεκάδες νεκρούς» τα τελευταία χρόνια.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass