Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΜΠΟΞΕΡ ΤΖΕΪΚ ΛΑ ΜΟΤΑ ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 95 ΤΟΥ

Πέθανε το «Οργισμένο Είδωλο»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 16:01
Mε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στα γυρίσματα της ταινίας Raging Bull Mε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στα γυρίσματα της ταινίας Raging Bull

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ο θρύλος του μποξ, Τζέικ Λα Μότα, η περιπετειώδης ζωή του οποίου καταγράφηκε με αριστουργηματικό τρόπο στο σινεμά στην ταινία «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε, πέθανε εχθές σε ηλικία 95 ετών.


O Τζιακόμπε «Τζέικ» Λα Μότα ήταν Αμερικανός επαγγελματίας μποξέρ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών, ο οποίος είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Raging Bull» (ο αγγλικός τίτλος της βιογραφικής ταινίας) εξαιτίας της επιθετικότητας και του σκληρού του χαρακτήρα. Ο Λα Μότα είχε προσφέρει στους φαν του μποξ εκπληκτικές εμφανίσεις μέσα στο ρινγκ, συμπεριλαμβανομένων έξι αναμετρήσεων με τον επίσης θρυλικό Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον.
«Οι τρεις σκληρότεροι αντίπαλοι που αντιμετώπισα ποτέ ήταν ο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, ο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον και ο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον. Τα έβαλα με τον Σούγκαρ (το παρατσούκλι του σημαίνει ζάχαρη) τόσες φορές που αναρωτιέμαι πώς δεν κατέληξα διαβητικός» συνήθιζε να λέει ο Λα Μότα, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ένας εξαγριωμένος ταύρος στο ρινγκ
Ο Τζιακόμπε «Τζέικ» Λα Μότα, γεννηθείς στις 10 Ιουλίου του 1921, έγινε διάσημος για την αγριότητα με την οποία αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του.
Επιδέξιος με τις γροθιές του από μικρός, εξαναγκαζόταν από τον πατέρα του, Ιταλό μετανάστη στο Μπρονξ, να δίνει αγώνες στη γειτονιά με μεγαλύτερα αγόρια για λίγες δεκάρες. Στα 19 του αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μποξ, χτίζοντας μια καριέρα που αποδείχθηκε αρκετά προσοδοφόρα, βγάζοντάς τον από τη φτώχεια.
Ανάμεσα στους σπουδαίους αντιπάλους που αντιμετώπισε στην καριέρα του, ξεχωρίζει σίγουρα η «βεντέτα» που είχε με τον Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, τον οποίο όμως είχε καταφέρει να νικήσει μόνο μια φορά.
Ο πιο διάσημος ίσως αγώνας τους είναι η αναμέτρησή τους στις 14 Φεβρουαρίου του 1951 που έχει μείνει στην ιστορία του μποξ ως «Η Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου».
Στους τελευταίους γύρους, ο Λα Μότα δέχτηκε ένα πρωτοφανές σφυροκόπημα που τον άφησε αιμόφυρτο, ωστόσο αρνιόταν να παραδοθεί. Τελικά ο Σούγκαρ Ρέι νίκησε με τεχνικό νοκ-άουτ στον 13 γύρο, με τον Λα Μότα να κρέμεται στα σχοινιά αλλά χωρίς να «χαρίζει» στον Ρόμπινσον το πολυπόθητο νοκάουτ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass