ΟΛΛΑΝΔΙΑ:

Δικαστήριο υποχρεώνει μείωση εκπομπών άνθρακα

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2015 8:07

Σε μια πρωτοφανή υπόθεση που ίσως δημιουργεί προηγούμενο για παρόμοιες μηνύσεις, δικαστήριο της Ολλανδίας υποχρεώνει την κυβέρνηση της χώρας να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, με βασικό επιχείρημα την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Το δικαστήριο διατάσσει την Πολιτεία να μειώσει τον συνολικό όγκο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έτσι ώστε να είναι τουλάχιστον 25% λιγότερες το 2020 σε σχέση με το 1990» ανακοίνωσε ο δικαστής καταχειροκροτούμενος.

Σχεδόν 900 Ολλανδοί πολίτες είχαν υποβάλλει μήνυση κατά της κυβέρνησής τους τον Απρίλιο για μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι μια παγκόσμια πρώτη» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μάργια Μινέσμα, επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Urgenta που έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο. Όπως επισήμανε, είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που οι πολίτες καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση για αδράνεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος, και η πρώτη φορά παγκοσμίως που τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται ως νομική βάση για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας θέρμανσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass