Κατασχέθηκαν ποσότητες φαιντανύλης

ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ 26 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 18:34

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Σχεδόν 54 κιλά φαιντανύλης (σ.σ.:  ένα συνθετικό οπιοειδές 50 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 30 με 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, το οποίο χρησιμοποιείται ως αναισθητικό και αναλγητικό) κατασχέθηκαν από την αστυνομία της Νεμπράσκα, μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις φαιντανύλης στα χρονικά της συγκεκριμένης αμερικανικής πολιτείας, όπως αναφέρει το BBC.


Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν τον περασμένο μήνα και η ποσότητα αυτή είναι ικανή να σκοτώσει περισσότερους από 26 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
Η αστυνομία εντόπισε τις ποσότητες της φαιντανύλης σε ένα ψεύτικο ντουλάπι ενός φορτηγού και συνέλαβε τον οδηγό και τον συνεπιβάτη.
Όπως η ηρωίνη και άλλα οπιοειδή, η φαιντανύλη μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, ναυτία και σύγχυση, ενώ υπερβολικές δόσεις του ναρκωτικού μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και να επιφέρουν τον θάνατο.
Στις ΗΠΑ, η φαιντανύλη επιτρέπεται να χορηγείται για αναισθησίες και ως παυσίπονο, αλλά εξαιτίας του μεγάλου κέρδους που αποφέρει η παράνομη διακίνησή της, έχει γίνει μέρος της κρίσης των οπιοειδών στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass