Το πρώτο «Ναι» από Σκόπια για τη συμφωνία

Ενταση και αποδοκιμασίες Ντιμιτρόφ που τον αποκαλούσαν «προδότη»

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 16:28

ΣΚΟΠΙΑ
Το πρώτο πράσινο φως πήρε στην ΠΓΔΜ η ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα για τη μετονομασία της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ενέκρινε χθες με 69 ψήφους του 120μελούς κοινοβουλίου την παραπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει το κείμενο εντός της ημέρας και θα το παραπέμψει στη Νομοθετική Επιτροπή, η οποία και θα το αναπέμψει στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου προς επικύρωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρώτος το λόγο πήρε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του επείγοντος, ούτως ώστε να υποβληθεί η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. «Είναι απαραίτητο να ψηφιστεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ εν μέσω αποδοκιμασιών με τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να φωνάζουν «προδότη» και «ντροπή». Μετά την έγκριση της επιτροπής, επόμενο βήμα της συμφωνίας είναι να περάσει από την ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, όπου πρέπει να υπερψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή. Σε περίπτωση που «περάσει» από την ολομέλεια της βουλής, η συμφωνία θα σταλεί στον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβανόφ, για υπογραφή (εντός επτά ημερών).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass