Αναξιοποίητα ευρω-κονδύλια για δασοπροστασία

Ευθύνες σε κυβέρνηση επιρρίπτει ο Ν. Μαριάς

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018 16:11

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Αναξιοποίητα άφησε η κυβέρνηση ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για πλημμύρες και πυρκαγιές τα οποία η Επίτροπος  Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου είχε καλέσει την κυβέρνηση να τα πάρει από τον Νοέμβριο του 2017.

Οπως αποκαλύπτει ο Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 η Ελλάδα μπορούσε να αξιοποιήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, είτε είναι πυροπαθείς, είτε σεισμοπαθείς, είτε πλημμυροπαθείς, ηδη από τις 29 Ιουλίου του 2017. « Είχα πει και τότε (σ.σ. εννοεί μετά τις πλημμύρες της Μάνδρας) ότι ήδη είχαν περάσει τρεις μήνες και η Ελλάδα δεν είχε αξιοποιήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έδινε το δικαίωμα στην πατρίδα μας να διαχειριστεί 750 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να προετοιμάσει αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιπυρικής προστασίας και έργα που είχαν σχέση με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών… Αυτά τα ποσά μέχρι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ούτε μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα . Μιλούμε για ποσά που είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης . Επιτρέπεται με τη νέα νομοθεσία κάθε κράτος να χρησιμοποιεί το 5% των ποσών που έχει να λάβει το διάστημα 2014-2020 και το οποίο είναι 750 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Μαριάς. Ο Ευρωβουλευτής μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα χθες τι είχε πει η ίδια η κ.Κρέτσου στις 29 Νοεμβρίου του 2017 ,  η οποία τότε είχε αποκαλύψει πως  η Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα ταμεία μπορούσε να διεκδικήσει 1,3 δισ. εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και για την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass