ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

«Πόλεμος» για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:41

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Κλιμακώνεται ο πόλεμος των Βρυξελλών με τη Ρώμη, μετά την αποστολή του σχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού. Εκ πρώτης όψεως, το σχέδιο αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με τις ιταλικές αρχές. Η Ρώμη είχε ενημερώσει για τον στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν απάντησε στην Ιταλία ότι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές. Ομως, το σχέδιο που εστάλη το βράδυ της Τρίτης δεν είχε αλλαγές. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ νωρίτερα χθες επίσης επισήμανε ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός παρεκκλίνει από τους κανονισμούς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο. «Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιει έναν καφέ. Οι παρεκκλίσεις έγιναν από την Ευρώπη η οποία έφερε ανασφάλεια και μη μόνιμη εργασία σε μια ολόκληρη ήπειρο», είπε ο Σαλβίνι. «Ο Γιούνκερ έχει χρόνο μέχρι τον Μάιο. Εξ ονόματος ποιου μιλάει; Εμείς θα προχωρήσουμε με τα μέτρα που ζητά ο λαός», ήταν το σχόλιο του Ντι Μάιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass